U toku je 4. sjednica Skupštine opštine Nikšić.

Prva tačka i tačka koja je privukla najviše pažnje bio je prijedlog za razrješenje Marka Kovačevića, predsjednika Oрštine Nikšić.
Tu inicijativu pokrenuo je odbornik DPS-a Boris Muratović, ali je na početku današnje sjednice glasovima većine – 22 za i 16 protiv, ta tačka uklonjena sa dnevnog reda.
Podsjetimo, kako je navedeno, inicijativa je pokrenuta, između ostalog, zbog nероštovanje Ustava Crne Gore i tek usvojene Rezolucije o genocidu u Srebrenici, kojom je Skupština Crne Gore pozvala sve nadležne institucije na primjenu pozitivnih propisa kada su u pitanju radnje i djela javnog negiranja postojanja ili umanjenja genocida u Srebrenici, “za građane Nikšića i Crne Gore uvredljivog i sramnog javnog reagovanja povodom bezumnog čina skrnavljenja spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću na trgu u Nikšiću”…
Izostavljena je i tačka 3 – Izvještaj o radu predsjednika Opštine i radu organa lokalne uprave i službi za 2020. godinu.
Na 4. sjednici SO Nikšić odbornici razmatraju: Predlog odluke o Završnom računu budžeta opštine Nikšić za 2020. godinu; Predlog odluke o izmjeni Odluke o davanju u zakup zemljišta putem prikupljanja ponuda radi postavljanja privremenih objekata; Izvještaj o stanju imovine opštine Nikšić za 2020. Godinu, te izvještaji o radu lokalnih ustanova i preduzeća.
Izvor: RTVNK