Mladi Nikšića

Sutkinja Osnovnog suda u Nikšiću Vesna Kovačević nije prihvatila jemstvo od po 10.000 eura koje su ponudili pritvorenici Dragan Stojković i Vladimir Lemajić da bi se branili sa slobode, prenosi Pobjeda.

Sud smatra da ponuđeno jemstva nije dovoljno za obezbjeđenje prisustva okrivljenih i za nesmetano vođenje krivičnog postupka.
Osnovno tužilaštvo u Nikšiću prošle nedjelje podiglo je optužni prijedlog protiv Stojkovića i Lemajića zbog prikrivanja krađe automobila ,,BMW“, iz kojeg su za sada nepoznati napadači početkom septembra likvidirali Podgoričananin Ivana Nedovića i ranili Milića Šakovića.
Nedović je ubijen 8. septembra, poslije 12.30 sati u lokalu kod objekta „Auto Zeta“ u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici, dok je njegov poznanik Minja Šaković teško ranjen.
Na njih dvojicu, dok su sjedjeli u lokalu, nepoznati napadač je iskočivši iz zaustavljenog automobila ispalio tri rafala. Nekoliko sati kasnije, policija je u mjestu Donje Mrke u Piperima pronašla zapaljeni automobil i automatsku pušku, najvjerovatnije tipa ,,kalašnjikov“.
Prvi rezultati istrage ukazuju da je meta napadača bio Šaković, čije ime je odranije poznato istražiteljima.