Druže moj Evropski, radovi, nagrade

Osnovci Rijalda Šahman, Stefan Đurišić, Anđelija Đurković, Ksenija Vujović, Novak Koprivica i Ognjen Krivokapić, pobjednici su konkursa za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola „Druže moj Evropski!“, saopšteno je iz Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore.

“Generalni sekretarijat Vlade je, u okviru projekta EU4ME, koji finansira Evropska unija, raspisao konkurs za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola povodom obilježavanja Mjeseca Evrope, a zaintresovani osnovci i srednjoškolci su putem video zapisa poslali poruku svojim vršnjacima iz EU i pokazali im da sa njima dijele iste vrijednosti, kao i da se već osjećaju dijelom Evrope”, kazali su iz Generalnog sekretarijata Vlade.
Prema njihovim riječima, na konkursu koji je bio otvoren od od 30. marta do 20. aprila 2021. godine, stigla je ukupno 38 prijava, a najbolje radove odabrali su građani glasanjem na Instagramu „lajkovima“ za video koji im se najviše dopada.
“Rijalda Šahman, učenica petog razreda OŠ ‘Mustafa Pećanin’ iz Rožaja, Stefan Đurišić, učenik petog razreda, OŠ ‘Kekec’ iz Sutomora, Anđelija Đurković, učenica sedmog razreda OŠ ‘Anto Đedović“ iz Bara, Novak Koprivica, učenik prvog razreda gimnazije ‘Stojan Cerović’ iz Nikšića, Ksenija Vujović, učenica šestog razreda OŠ ‘Oktoih’ iz Podgorice i Ognjen Krivokapić, učenik sedmog razreda OŠ ‘Braća Ribar’ iz Nikšića, pripremili su i objavili najinteresantnije video poruke, koje su dobile najveći broj ‘lajkova’ publike”, navode iz Generalnog sekretarijata Vlade.
Kako dodaju, autori šest najboljih radova biće nagrađeni pametnim satovima, a ceremonija uručivanja nagrada će biti realizovana u skopu obilježavanja Mjeseca Evrope početkom maja.
“Posebnu zahvalnost Generalni sekretarijat Vlade i tim me4eu upućuju učenicima I – 2 odjeljenja OŠ ‘Oktoih’ iz Podgorice, kao i njihovom mentor Savi Kovačeviću, koji su objavili više grupnih radova i na taj način doprinijeli informisanju i uključivanju učenika/ca u proces evropske integracije”, zaključuju iz Generalnog sekretarijata Vlade.
Izvor: CDM