pjevaj za evropu

Prizma bend, Hana Mulić i Sandra Đukić, pobjednici su konkursa #PjevajZaEvropu koji je, povodom Mjeseca Evrope, organizovao Generalni sekretarijat Vlade, u saradnji sa RTCG.

“Oni su obradili poznate pjesme, podijelili dobre vibracije sa korisnicim društvenih mreža i osvojili vrijedne nagrade”, navode iz Sekretarijata.

Ističu da je Generalni sekretarijat Vlade je, u okviru projekta EU4ME, koji finansira Evropska unija, raspisao konkurs za muzičare/bendove, za najbolju obradu/izvođenje poznatih pjesama koje asociraju na evropske vrijednosti, poput zajedništva, mira, jednakosti, solidarnosti i dr.

Dodatno napominju da na konkurs koji je bio otvoren od 6. do 30. aprila 2021. godine, prijavilo se 12 izvođača sa 12 obrada pjesama.

“Pobjednike takmičenja odabrali su građani, glasanjem na instagramu „lajkovima“ za obradu pjesme koje im se najviše dopada, kao i stručni žiri koji su činili, kompozitor i muzičar Vladimir Maraš, šefica Službe za informisanje Vlade Crne Gore Andrijana Đordan i tim projekta ME4EU”, dodaju iz Sekretarijata.

Kako su naveli, prvoplasirani Prizma bend, obradio je pjesmu „Za milion godina“, dok je drugoplasirana Hana Mulić, obradila poznatu numeru „Imagine“. Treće mjesto pripalo je pjesmi „O Bella Ciao“, koju je obradila Sandra Đukić.

“Tri najbolja izvođača biće nagrađeni vaučerima za kupovinu muzičke opreme, u vrijednosti od po 500, 400 i 300 eura”, zaključuju iz Sekretarijata.