roming

Roming između Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Kosova i Albanije biće ukinut od sjutra, potvrdio je Tanjugu pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Milan Dobrijević.

“Ovo je poslednja faza realizacije sporazuma koji je zaključen u Beogradu još u aprilu 2019. godine, i u toj poslednjoj fazi čija primjena počinje 1. jula ukidamo potpuno roming na teritoriji zapadnog Balkana. To znači da će cijene po kojima ste razgovarali, slali SMS poruke i koristili podatke na mobilnim mrežama u nacionalnom saobraćaju biti identične na teritoriji Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije”, rekao je Dobrijević.
On je naglasio da su cijene usluga mobilne telefonije izjednačene za sve navedene zemlje, ali je zamolio građane da se prije puta kod svojih operatora informišu o detaljima zbog različitih paketa usluga koje imaju, kako ne bi dolazilo do nesporazuma i neprijatnosti.
Dobrijević je rekao kako ne postoje suštinska ograničenja u pogledu korištenja usluga mobilne telefonije, ali je dodao da je, po ugledu na zemlje Evropske unije, uvedena politika fer korištenja.
Izvor: Pobjeda