Mladi NkIzašao julsku broj časopisa JASPE
Novo julsko izdanje naučnog časopisa JASPE – Journal of Anthropology of Sport and Physical Education, donosi 10 interesantnih naučnih radova iz oblasti antropologije, sporta i fizičkog vaspitanja, autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Hrvatske i Crne Gore.
Časopis JASPE koji izlazi od 2017. godine, do sada je objavio 117 naučnih radova iz oblasti antropologije, sporta i fizičkog vaspitanja. Za vrlo kratko vrijeme ovaj međunarodni časopis je postao temelj širenja mreže saradnje naučnika u oblasti sporta, zavrijedio je pažnju međunarodne naučne zajednice i indeksiran je u svjetskim naučnim bazama kao što su: DOAJ, Index Copernicus, Google Scholar, Crossref, ROAD.
JASPE izdaje Montenegrosport u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorskom sportskom akademijom. Izlazi četiri puta godišnje, u januaru, aprilu, julu i oktobru svake godine, ima štampano i elektronsko izdanje, a cilj mu je laka dostupnost naučnim saznanjima sa lakim pristupom, za pojedince koji se bave sportom koristeći savremene metode.