Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas javni poziv za dodjelu podrške investicijama u adaptaciju planinskih katuna, oni koji ispune uslove, dobiće podršku u iznosu do 50 odsto ukupno prihvatljivih troškova.

Ministarstvo javni poziv realizuje u skladu sa ovogodišnjim Agrobudžetom i budžetskom linijom pod nazivom “Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima”, prenosi Radio Televizija Crne Gore.

“Kroz javni poziv poljoprivredni proizvođači imaju mogućnost da ostvare podršku za investicije u adaptaciju koliba na katunima, kao i regulisanje vodosnadbijevanja”, navodi se u saopštenju.

Rok za podnošenje zahtjeva je 8. maj.

Obrada i odobravanje primljenih zahtjeva obavljaće se nakon završetka javnog poziva.

“Zainteresovani poljoprivrednici koji ispune uslove poziva dobiće podršku u iznosu do 50 odsto ukupno prihvatljivih troškova. Po javnom pozivu podržavaju se investicije u visini od jedne do tri hiljade eura”, saopštili su iz Ministarstva.

Korisnici podrške moraju biti registrovani u Registru poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do 22. maja ove godine.

Potrebno je i da su tokom poslednje tri godine ostvarili pravo na premije za održivo korišćenje planinskih pašnjaka, kao i da su ove godine uredno predali dokumenatciju za ostvarivanje prava na pomenute novčane naknade.