Olimpijski dan pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta obilježili su sportski klubovi Nikšića. Tehnički organizator ovog dana je bio BK Perun. Sportska omladina Nikšića i ovaj put je pokazala da je naš grad grad sporta.

Mališani Trosatnog programa vrtića Kosovke djevojke otpjevali su himnu Crne Gore, a u ime tehničkog organizatora Ana Petrović Njegoš je kazala da se ovaj datum obilježava se u spomen na rođenja modernih Olimpijskih igara – 23. jun 1894. godine, na prijedlog francuskog barona Pjera de Kubertena, kada je u Parizu osnovan Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

„Iako je godina u kojoj su Olimpijske igre odložene i mnogi sportisti ostali uskraćeni za učešće u najvećem sportskom događaju , mi sportski radnici moramo biti istrajni i nastojati da i pored trenutne situacije izazvane pandemijom korona virusa pronađemo način da mladima sport predstavimo kao jednu od važnih dimenzija koja ispunjava ljude i ima veliki uticaj pri promovisanju zdravog načina života. Nikšić je grad sporta i iznjedrio je mnogo sportista .Nadam se da su među vama i oni koji će u budućnosti afirmisati ne samo naš grad, nego i Crnu Goru. Ovo je manifestacija koja na pravi način mladim sportistima prenosi univerzalna olimpijska načela IZVRSNOST PRIJATELJSTVO I POŠTOVANJE. Događaj realizujemo pod pokroviteljstvom COK-a , a u tehničkoj organizaciji Biciklstičkog kluba Perun. Poštujići mjere NKT-a najljubaznije molim sve trenere da sa svojim članovima uz preporučene mjere zaštite predstave svoj sport kako bi smo smanjili kontakt među članovima različitih klubova“, kazala je Petrović Njegoš.

Milan Korać ispred Sekretarijata za sport Opštine Nikšić je pozdravio prisutne i zamolio da se sportisti pridržavaju mjera NKT-a.

Klubovi koji su podržali ovaj dan su:

JPU Dagan Kovačević vrtić Kosovka djevoka , FK Sutjeska, DžK Akademik, DžK Trebjesa, FK Anderba, KK Sutjeska, KK Anderba, OK Sutjeska, ŽOK Sutjeska, KK Onogošt, RK Levalea, RK Trebjesa, OK Sutjeska, BK PERUN, City Fitnes, PSD Javorak, Volonteri Crvenog krsta, NVU Putevima predaka, Šahovski klub NK, Streljački klub Čelik.