autobus

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je, na osnovu zahtjeva vaspitno-obrazovnih ustanova, a nakon sprovedenog postupka javne nabavke, donijelo odluku o dodjeli putničkih vozila na trajno raspolaganje školama. Obezbijeđeno je ukupno 30 novih vozila, od kojih su do sada stigla 22, saopšteno je iz Ministarstva.

“Vozila će, nakon predviđene zakonske procedure, biti ustupljena sljedećim školama: OŠ „Risto Manojlović“ Kolašin, OŠ „Jovan Tomašević“ Virpazar, OŠ „DŽafer Nikočević“ Gusinje, OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“ Podgorica, SMŠ „Bećo Bašić“ Plav, OŠ „Braća Ribar“ Bijelo Polje, OŠ „Šćepan Đukić“ Podgorica, OŠ „Ristan Pavlović“ Pljevlja, JU Resursni centar „1. jun“ Podgorica, OŠ „9.maj“ Bijelo Polje, SMŠ „25 maj“ Tuzi, SMŠ „Dušan Korać“ Bijelo Polje, OŠ „Milova Jelić“ Bijelo Polje, OŠ „Vladislav Rajko Korać“ Berane, OŠ „Bukovica“ Rožaje, OŠ „ Petar Dedović“ Plav, OŠ „Pavle Kovačević“ Grahvo, OŠ „Polica“ Berane, OŠ „ Savin Bor“ Petnjica, OŠ „Dušan Ivović“ Pljevlja i OŠ „Milić Keljanović“ Andrijevica”, navodi se u saopštenju.
Ustupanjem novih školskih autobusa vaspitno-obrazovnim ustanovama, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, dodaju, ima za cilj da obezbijedi dostojanstvene uslove za prevoz svih učenika. Školski autobusi su žute boje, koja se koristi iz sigurnosnih razloga, koja je karakteristična u svim savremenim društvima.
“Obezbjeđivanjem ovih autobusa učenicima, koji su pješačili i po više kilometara da stignu na nastavu, omogućen je bolji pristup obrazovanju, kao i ugodno, bezbjedno i kvalitetno okruženje na putu od kuće do škole. Takođe, ovim vidom podrške Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta ističe da je dostupnost obrazovanju i unapređenje kvaliteta školovanja prioritet Ministarstva i da predstavlja investiciju u budućnost crnogorskog društva u cjelini”, navodi se u saopštenju.