Mladi NikšićaOzon: Ne smijemo dopustiti uništavanje prirodnog bogatstva 

NVU “Putevima predaka” organizuje u nedjelju 12. novembra pješačku turu uz Slansko/Slano jezero, koja iznosi 20 km. Učešće u istoj se plaća 5 eura, a sakupljeni novac će se iskoristiti za nove ekološke inicijative, saopštili su iz organizacije.

Događaj je planiran sastankom kod kolibe za skretanje za Široku ulicu. Nakon zatvaračnice na Slanskoj brani, potrebno je krenuti ka Broćancu, prvo makadamsko skretanje desno, gdje učesnici ostavljaju eventualni sopstveni prevoz, pojašnjavaju iz organizacije.

“Ono što je sigurno je da tura uopšte nije teška i zahtjevna, jer je bez uspona, ali je svakako za one koji vole duge šetnje. Očekuje nas totalni mir i druženje sa prirodom”, poručuju organizatori uz napomenu da se ne koriste vozila.

Cilj ture nije brzi hod već lagana šetnja, pa će put do Slanog jezera potrajati malo duže od 5 sati, kako bi u razgovoru i druženju proveli lijep dan, napisali su organizatori.

Napominju zainteresovane da ponesu dovoljno tečnosti i hrane, jaknu i presvlak.

“Svi učesnici šetaju na sopstvenu odgovornost, a organizator zadržava pravo izmjene dužine dionice u skladu sa vremenskim prilikama”, dodaju u saopštenju.

Cijena ture je 5 eura (djeca do 12 godina ne plaćaju učešće ukoliko dolaze u prisustvu punoljetne osobe).

Uplata se vrši na žiro račun: 535-17547-12 sa naznakom “Šetnja”.

“Šetnja je prilika da se sakupi novac za neka nova ekološka druženja, pošto je NVU Putevima predaka prepoznato po ekološkim inicijativama i akcijama pošumljavanja”, saopštili su iz organizacije.

Sve informacije su dostupne na broj telefona 069/705-768.