NVO Umjetničko udruženje “SCENA” u saradnji sa Centrom za kulturu Plužine, organizovala je izložbu fotografija “Prirodne ljepote i kulturno-istorijski spomenici Pive”.

Na izložbi je predstavljeno 20 odabranih radova sa istoimenog Foto konkursa koji je organizovala NVO “Scena” u sklopu projekta “Afirmacija i promocija kulturno umjetničkog stvaralaštva mladih”, koji je finansijski podržan od strane opštine Plužine na osnovu konkursa za raspodjelu sredstava za nevladine organizacije.
Na izložbi fotografija su bili predstavljeni odabrani radovi učenika i studenata:
– Tamara Kontić, Vladimir Kecojević, Strahinja Bajović, Radoje Radunović, Nemanja Radetić, Mina Kovačević, Milica Bijelić, Mileva Gojković, Milan Šapurić, Marko Kandić, Lazar Damjanović, Miloš Džiknić, Dunja Kovačević, Anica Malović, Darko Pejović, Đorđe Odalović, Bojan Pejović, Bogić Kecojević, Ana Kecojević, Vesna Kontić.
Tokom izložbe kojoj su prisustvovali predstavnici opštine Plužine, Centra za kulturu Plužine, Obrazovnog centra Plužine, učenici i studenti , predsjednik NVO “Scena” – Zoran Džiknić uručio je diplome i nagrade autorima radova koji su bili u mogućnosti da prisustvuju izložbi.
Prvu nagradu, tablet računar, osvojila je Vesna Kontić, autorka fotografije “Detalj iz Pivskog manastira”, student IV godine ikonopisa na Bogoslovskom fakultetu u Sankt Peterburgu. Vesna Kontić je osvojila i prvo mjesto i na osnovu broja lajkova – online glasova publike i na osnovu mišljenja stručnog žirija na čelu sa profesionalnim fotografom i fotoreporterom Željkom Šapurićem.
Pored Vesne, svečani ručak u Etno selu Montenegro – Brezna, osvojio je i učenik Nemanja Radetić, autor fotografije “Refleksija izvorskog otiska”.