NVO “Nikšići” počela je danas održavanjem pres konferencije realizaciju projekta “Ekonomko osnaživanje žena sa seoskog područja kroz izradu suvenira – novog turističkog proizvoda”. Projekat je podržan od Opštine Nikšić.

“Projekat će se realizovati u periodu od pet mjeseci. Vrijednost projekta iznosi 4.224 eura. Prva faza projekta je pres i prezentacija, zatim dvije tribine, okrugli sto za žensko preduzetništvo, osam radionica za izradu suvenira i na kraju prezentacija proizvoda i otvaranje suvenirnice na jedan mjesec, gdje će biti uručeni sertifikati za osam polaznica kursa”, navela je Jelena Peković, koordinatorka projekta.
Istakla je da je Nikšić grad koji nema javnu prodavnicu suvenira i, stoga, nema mogućnosti da svi koji se bave izradom suvenira prezentiraju i prodaju svoje proizvode.
“Mi, kao udruženje, kroz ovaj projekat želimo da napravimo sponu između proizvođača i krajnjeg korisnika, i naš grad obogatimo sa jednom novom turističkom ponudom”, istakla je Jelena.
Dragoljub Čvorović, direktor NVO “Nikšići” se zahvalio komisiji, Turističkoj organizaciji Nikšić i lokalnoj samoupravi, koji su, kako je naveo, prepoznali kvalitet i potrebu njihovog projekta.