U susret prajdovima u Nikšiću i Podgorici, nevladine organizacije (NVO) “Hiperion” “LGBT Forum Progres” i “LGBTIQ Socijalni Centar” uputile su inicijativu lokalnim vlastima NIkšića i Podgorice da se led diode na semaforima u Nikšiću i Podgorici, na raskrsnicama u centru grada, postave tako kako bi projektovale sliku istopolnih parova umjesto do sada tradicionalnog načina predstavljanja.

Predložena je alternativa da se u slučaju starijih svjetlosnih uređaja postavi naljepnica sa muško-muškim parom ili žensko-ženskim parom na odgovarajuću poziciju semofora koja usmjerava kretanje i ponašanje pješaka u saobraćaju.

Glavni grad Podgorica, preko Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, odgovorio je da za to nema uslova, dok iz opštine Nikšić nije pružen odgovor.

Pomenute NVO zatražile su od ministra saobraćaja i pomorstva Ivana Brajovića zatražila da naloži izmjene i dopune Pravilnika o saobraćajnoij signalizaciji broj 01 – 3015/4 od 18. jula 2014. godine kako bi i crnogorski gradovi, poput niza evropskih, imali ovu inkluzivnu mogućnost.