NVO Dobrovoljno vatrogasno društvo Vojnik

NVO Dobrovoljno vatrogasno društvo Vojnik je novo društvo u našem gradu. Cilj samog društva jeste pomoć civilnom stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda ( požari, poplave, snjegovi, zemljotres…).

„Takođe društvo će se baviti humanitarnim radom i pomoći stanovništvu sa područja Nikšića po bilo kom osnovu a da je društvo u mogućnosti. Naš rad se zasniva na principu dobrotvornog rada bez materijalne dobiti. Takođe organizovaćemo više vidova obučavanja za mladu populaciju na temama zaštita od požara, zaštita životne sredine, orijentacija u prirodi, prva pomoć u slučaju povreda sve u saradnji sa nadležnim institucijama“, kazali su nam iz ovog društva.
Veliki broj članova su eksperti i sertifikovani za ovakav vid obučavanja.
„Takođe željeli bi da napomenemo da društvo trenutno ima na samom startu oko pedeset članova i to populacije starosne dobi od 20-35 godina što i jeste naš cilj, da privučemo mladu populaciju stanovništva koja može a želi da pruži podršku u slučaju nepogoda. Pred nama je još dosta planova za rad al naravno i vrjeme je pred nama“, kazali su.
Neke od projekata humanitarnog rada već pripremaju i biće realizovani narednih dana.
„U svakom slučaju građani Nikšića imaju organizaciju koja je formirana i postoji radi njih i mi smo spremni da pomažemo i proreknemo u pomoć kada je potrebno. Svi smo spremno da damo nesebičnu podršku i biće nam veliko zadovoljstvo“, poručuju iz NVO DVD Vojnik.