Ovogodišnji Bedem Fest, šesti za redom, nastavlja sa iznenađenjima koja očekuju sve posjetioce ove manifestacije na nikšićkoj tvrđavi, koja se održava od 3. do 6. septembra.

Jedna od glavnih ovogodišnjih novina je da je posjetiocima omogućen kamp za smještaj, u okviru čije promocije je upućen poziv svima iz regiona i šire da dođu biciklom do Nikšića na festival. Tim poduhvatom bi im, pored smještaja, bio obezbijeđen i slobodan ulaz na sve dane festivala, ukoliko, pored dolaska biciklom, se i prijave na bedembike@gmail.com do 31.avgusta. Pored toga, nužno je i umemorisati putovanje do Nikšića, gdje bi sa organizatorima razmijenili materijale sa putovanja radi dalje promocije.

Na ovaj način, Bedem Fest želi da podrži razvoj biciklizma u svim njegovim granama, posebno potencijal Nikšića i Crne Gore za ovaj vid turizma, kao i ekološku svijest i koncept „na sopstveni pogon“ bez ikakve štetne misli i materije za svijet, kako Bedem Fest i funkcioniše sve ove godine, jer sve ono što se desi i što se dešavalo na toj, gotovo zaboravljenoj tvrđavi, što je postalo lijepo životno sjećanje i iskustvo, desilo se s „mišićima“ i pregnućem, bez obzira na prepreke i uspone, bilo finansijske, bilo meteorološke. Takva energija je samo proizvodila energiju kod drugih, koji su prihvatali teret na svoja mišića, vjerujući u ono što rade, pomažući i održavajući. Bedem Fest duguje današnje svoje mjesto koje ima volonterima koji su velikodušno pomogli da se on desi, posebno u situacijama kada je bilo najteže.