Nova godina u društvu najbližih

Novogodišnja noć je poslednji dan u godini, 31. decembar i noć uoči Nove godine. Obilježava se proslavama dočeka Nove godine kod većine hrišćana ali i u većem delu svijeta koji je prihvatio gregorijanski kalendar kao državni praznik. Pitali smo naše sugrađane kako su oni ove godine proveli tu noć.

Jelena je imala još jedan povod za slavlje, a to je sestrin rođendan. Kako su obje udate samo se trebalo odlučiti u čijem će se domu okuptiti.
„Volim Novu godinu, ova nam je bila čudna i teška. Nikad nisam voljela provod u lokalima. Uvijek mi je bilo ljepše da se okupimo kod nekog u stanu, ili da zakupimo pa da odemo negdje u odabranom društvu“, rekla je ona.
Tijana voli Novu godinu i ništa joj ne može pokvariti raspoloženje.
„Cijeli svijet slavi moj rođendan, pa moram biti srećna“, našalila se ona.
Jelica sa drugaricama tradicionalno ide na Žabljak, ali su ove godine preskočili.
„Najbolja drugarica ima stan tamo pa se nas četiri uvijek tamo okupimo, ali ove godine smo prekočili. Malo nam posao ne dozovoljva da provodimo vremena skupa, pa nam nekad to bude susret posle dugo vremena. Uvijek nam bude lijepo, samo smo se jednom dobro smrzli“, prisjetila se ona.
Bojana je u svom stanu sa najužim drušvom provela ovu noć.
„Spemila se dobra večera, vino i nama ništa više nije trebalo“, kazala je ona.
Dragana i Marko su otputovali za Beograd kod strica.
„Uvijek idemo kod njega kad god nam vrijeme dozvoli. Ove godine su se ranije isporučili poklni pa smo se spakovali i za Beograd. Od njega inače uvijek dobijmo strava poklone“, našalila se ona.
Tamara je sa sestrom noć provela kući.
„Imamo kuče koje jako streca od pucanja i petardi. Trese se cijelu noć, pa nismo ni imali gdje a ni željeli ove godine da ga ostaljamo nekom na čuvanje“, brinula se ona.
Miloš je dobio sina pa su ovaj doček u potpunosti njemu prilagodili.
„Izašli smo samo vatromet da gledamo. Ne pamtim da se ovako pucali sigurno pet godina unazad. Trajalo je sigurno deset minuta, stvarno je bilo lijepo“, oduševio se on.
Rada i Nikša su bili sa djecom u svom domu.
„Nas četvoro i to je to. Ćerkiću smo legli rano a sin je ostao s nama“, kazala je ona.
Godinu za nam dugo ćemo pamtiti sigurno, i pričati o njoj ali možda nam ova koja je počela nadokdnadi sve što nam je falilo, ili čak i više od tog.