bolnica Brezovik

Izdavačke kuće „Štampar Makarije“ iz Beograda i „Obodsko slovo“ iz Podgorice donirale su danas (srijeda, 18. avgust) knjige biblioteci bolnice u Brezoviku. Direktoru, dr Predragu Pejoviću, poklon je uručio književnik Gorčin Blagojević, ekskluzivni autor tih izdavača.

Riječ je o najtraženijim djelima domaćih i stranih pisaca, ukupno više od 200 knjiga. Donirani su kompleti Iva Andrića, Miodraga Bultovića, Mihaila Lalića, Matije Bećkovića i drugih klasika, zbirke pjesnika „zlatnog doba“ srpskog modernizma od Vojislava Ilića do Jovana Dučića. Zatim, tu su knjige najuticajnijih filozofa, ali i savremenih, modernih evropskih pisaca.
–Drago nam je da nam je u goste došao Blagojević, koji je nedavno svoj roman Bezimeni vrh promovisao u Kući nobelovca Iva Andrića. Knjige su zaista pažljivo, veoma pažljivo odabrane, pa time izdavačima dugujemo posebnu zahvalnost – kazao je Pejović.
Blagojević je rekao da je donacija Brezoviku, ali i drugim bibliotekama u bolnicama, obaveza svakog izdavača, ali i pisca. Biblioteka u Brezoviku za kratko vrijeme dobila je na hiljade novih naslova, a uskoro treba da se obnovi i inventar.
Izvor: IN4S