Prodaja placa sindikata Rudnika boksita od 18,6 hiljada kvadrata, peta po redu, popala je, jer se u kancelariji javnog izvršitelja Dejana Kekovića opet niko nije pojavio.

Plac se nalazi u centru Nikšića, pišu Vijesti.

Naredna prodaja bi trebalo da bude zakazana u januaru. Od te imovine bi trebalo svoja potraživanja od 123 hiljade EUR da naplate Ambijent AGM iz Rožaja, kao i bivši radnici Rašo Čivović i Radoman Batrićević.

Početna cijena je bila 1,7 miliona EUR, a prema nezvaničnim informacijama jedan od potencijalnih investitora nije na vrijeme uplatio depozit od deset odsto, odnosno oko 170 hiljada EUR, kako bi se kandidovao za kupovinu.

Punomoćnik Rudnika boksita u stečaju, Nebojša Lalatović, saopštio je da je kod Privrednog suda u toku sudski postupak po tužbi radnika Boksita gdje je tuženi Ambijent AGM Rožaje i drugotuženi Sindikat Rudnika boksita, radi utvrđivanja da je izvršenje u toj pravnoj stvari nedopušteno.

“Stoga svaki eventualni kupac predmetne nepokretnosti ne može biti savjesni kupac, a imajući u vidu da je upoznat sa ovom činjenicom”, naveo je Lalatović koji je od izvršioca tražio da o tome upozna svakog kupca.

Čivović se nada da će naredna prodaja biti uspješna, kao i da nijesu na mjestu ocjene predstavnika Boksita i sadašnjih sindikalaca, koji pokušavaju da opstruiraju tu prodaju.