Izložba radova Zorana Mićanovića biće večeras otvorena u Crkvi Santa Marija u budvanskom Starom gradu u 20 časova, u okviru postfestivalskog programa Grad teatra, prenosi Analitika.

Postavku će otvoriti Boško Raičević, akademski slikar iz Nikšića.

“Slikarstvo Zorana Mićanovića egzistira već dugo i postalo je prepoznatljivo ne samo po tematici, već i po rukopisu. Njegove vizije dolaze kao iz magle, kao iz zamagljenog vremena, ali ne dalekog, nego bliskog a vanvremenskog, koje još uvijek osjeća svojim bićem. Ovog nikšićkog autora ne smatram pukim hroničarem vremena, ne mislim da je čuvar svjedočanstava sredine u kojoj živi, nego velim da je on umjetnik koji pokušava sačuvati ovo malo duše u nama”, riječi su slikara Miomira Miša Vemića o slikarstvu Mićanovića.

Zoran Milanov Mićanović rođen je 1958. godine u Jesenicama. Svoju ljubav prema slikarstvu dijeli sa likovnom publikom vise od dvije decenije. Do sada je imao deset samostalnih postavki i više kolektivnih izložbi i dobrotvornih aukcija. Takođe, učesnik je likovnih kolonija. Njegovi radovi su dio mnogih privatnih kolekcija.

Izložba slika Zorana Mićanovića biće otvorena do 25. septembra.

D.D.