Nikšićki imenik "otvorio korice"

Radojica Stanković, a i kako najmlađi sugrađani više vole da kažu Šanta Panta promovisao je sinoć knjigu “Nikšićki imenik”.

Riječ je o jednom neobičnom “Imeniku” u kome je Stanković odlučio da, na sebi svojstven način, pribilježi crtice o ljudima koji su mu značili i znače, koji su, baš kao i on, sastavni dio grada pod Trebjesom.
“Nijednog momenta mi nije, a ni danas, bio cilj da budem istraživački novinar ili istoričar, što svakako nijesam. Namjera mi je bila pisati o ljudima koje poznajem, za koje sam čuo, koje volim i poštujem. Počeo sam i ne znam kada ću završiti. Ovo je priča, vječitog dječaka’ o ljubavi prema mjestu rođenja i ništa više. Onaj telefonski imenik je suvenir djetinjstva i kao takav u mom srcu, pa sam odlučio da tako i nazovem knjigu – ‘Nikšićki imenik’”, govorio je Stanković ranije o knjizi.
Tu su opisani Miladin Šobić, Andrija Milošević, Boško Raičević, Milika Ašanin, Gordana Sarić, Goran Bulajić, Nikola Karović, Miodrag Skale Gvozdenović, Rade Vukićević, Gojko Knežević, Svetlana Mandić, Nikola Marković, Željko Šapurić, Konstantina Vojinović i mnogi drugi.
“Da se snovi ostvaruju – evo dokaza. Ono o čemu sam maštao i što mi je u prvi mah izgledalo nedokučivo postalo je stvarnost. Korice “Nikšićkog imenika” su širom otvorene i izvolite, čitajte”, poručio je “vječiti dječak”.
A sinoć mu je bilo najljepše u njegovom gradu, atmosfera je bila odlična i on je prezadovoljan.
“Utisci fenomenalni, opšta ,,ludnica”… Sjutra veče, DODEST, Podgorica u 19h, KIC Budo Tomović, promocija knjige NI”, kazao je on.
Knjiga će biti promovisana u Podgorici, Beogradu, Novom Sadu, Londonu, Beču, Moskvi i drugim mjestima u svijetu gdje ima Nikšićana.