Nikšićka policija je podnijela Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću krivičnu prijavu protiv lica koje se sumnjiči za pet krivičnih djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na štetu pet lica, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, intenzivnim aktivnostima nikšićke policije identifikovan je ovlašćeni broker u jednom investicionom društvu u Nikšiću M.Ž. (41) koji je, kako se sumnja, izvršio pet krivičnih djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na štetu pet lica i tom prilikom za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 20.254 eura.

Sumnja se da je M.Ž. izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret na način što je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao, odnosno trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) pet klijenata ovog društva, a sve bez njihovog znanja i naloga, te je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u pomenutom u iznosu.

U koordinaciji sa nadležnim državnim tužiocem, policijski službenici Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminala preduzeli su niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti, te prikupili potrebna obavještenja od oštećenih lica i pribavili dokaze na osnovu kojih je i podnešena krivična prijava, zaključuje se u saopštenju MUP-a.