Opšta bolnica u Nikšiću dobila je na poklon od firme „Osmi red“ aparat vrijedan 18 hiljada EUR, namijenjen potrebama operacionog bloka, čijim korišćenjem će biti omogućen brži oporavak pacijenata.

Direktor nikšićke Opšte bolnice, Ilija Ašanin, precizirao je da je riječ o aparatu najnovije generacije elektrohirurških platformi Altrus sa instrumentima za zatvorenu i otvorenu hirurgiju koji će im pomoći u pružanju još kvalitetnije usluge pacijantima, s obzirom da je oprema najnovije generacije.

„Donaciju doživljavamo ne samo kao razumijevanje za potrebe drugih, prije svih pacijenata, već i kao vid priznanja menadžmentu nikšićke Opšte bolnice za urađeno tokom svih ovih godina na poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga“, kazao je Ašanin nakon potoisivanja ugovora o donaciji.

Menadžerka prodaje firme „Osmi red“, Milijana Vukmirović, kazala je da donirani aparat koristi posebnu tehnologiju i omogućava da grijanje koje se koristi prilikom hirurških intervencija bude minimalno, čime se omogućava brži oporavak pacijenata od uobičajenog.

„Bolnica u Nikšiću je naš dugogodišnji partner, i zbog dobre saradnje i pružanja kvalitetnih usluga odlučili smo da im poklonimo vrijedan aparat najnovije generacije od najboljeg američkog proizvođača koji je od nedavno prisutan na tržištu Crne Gore“, kazala je Vukmirović.

Ona je saopštila da je „Osmi red“ firma koja postoji 20 godina na tržištu Crne Gore i bavi se prodajom i servisiranjem medicinske opreme.