Sedamnaestogodišnja Bojana Rmanadić, učenica srednje Ekonomsko ugostiteljske škole pridružila se plejadi onih koji mišljenja i interesovanja iskazuju putem bloga.

Bojana, koja za sebe kaže da je iskrena, druželjubiva i ambiciozna, za kratko vrijeme je ostvarila veliki uspjeh pišući za modni bloghttp://bosfashionblog.com/ koji je pokrenula u sopstvenoj režiji. Ostvarila je saradnju sa mnogim osobama iz svijeta mode u Crnoj Gori a jedna od njih je i modna kreatorka Nada Koljenšić.

Bio je to povod za razgovor za portal Mladi Nikšića.

Kako si došla na ideju da pokreneš svoj fashion blog, koliko vremena posvećuješ tom poslu?

Modu doživljavam kao igru, inspiriše me i budi moju kreativnu stranu. Blog sam pokrenula jer mi je to sve izgledalo jako interesantno i do sada je tako. Ja volim da blog nazovem svojom dnevnom oazom kreativnosti. Modni blogovi su najlakši i najbrži način da se neko uputi u trendove i aktuelnu modu, da pronađe inspiraciju i predstavi svoju ličnost.

Koliko ti vremena oduzima nagažnam na blogu?

Mogu reći da mi pisanje na blogu oduzima dosta vremena, ali mi škola i obaveze oko nje i dalje ostaju na prvom mjestu. Pisanje zahtijeva planiranje i prilagođavanje, ali nakon svakog posta osjetim da sam iza sebe ostavila nesto i to me ispunjava.

Sa kojim si fotografima do sad sarađivala?

Do sada nisam imala priliku da budem ničije zaštitno lice, ali su moje fotografije predstavile nove kolekcije nekih butika.

O čemu najčešće govore tvoje fotografije? Od kojih sve kompanija si dobila ponudu da budeš njihovo zaštitno lice?

Do sada sam sarađivala sa butikom JOY MISS u podgoričkom City mall-u, butikom Bulevar, i ateljeom La Sartoria ali ne kao manekenka, već kao instagram promoter.

Kako je sarađivati sa Nadom Koljenšić, kako je došlo do te saradnje?
Potpuno slučajno sam napravila saradnju sa Nadom. I jedna i druga smo prepoznale kvalitet i odlučile da se udružimo i probamo da napravimo nešto novo.

Kakvo je iskustvo saradnje sa profesionalnim fotografima?

Kako moje fotografije imaju dobar kvalitet sve više se dopadaju ljudima. Svaka fotografija ima posebnu priču. Sve zavisi od toga što želim da predstavim tim postom, svaka je posebna i ima priču. Na snimanju se uvijek super zabavljam.

Koji je tvoj najveći san?

Za sada još uvijek ne sanjam velike snove, sve planiram racionalno i sigurnim koracima idem dalje. Moj san a i ujedno i cilj da ženama i djevojkama dam ideje oko oblačenja i kupovine, odnosno da im ponudim inspiraciju.

Ko ti je najveća podrška da se baviš ovim poslom? Kakvi su tvoji planovi za budućnost?

Vjerujem u sebe i svoje ideje i uvijek sam istrajna u njima. Podršku ne tražim od okoline, jer sam sebi najveća podrška. U budućnosti bih voljela da proširim posao na blogu sa novim saradnjama.

Koji je tvoj omiljeni brend odjeće? Koji je tvoj omiljeni brend obuće i šta od aksesoara najviše voliš da nosiš?

Odjevni predmet koji preferiram su “martinke”, neobični i klasični šeširi, a od nakita trenutno najviše volim upečatljive ogrlice.

Koju vrstu muzike voliš da slušaš?

Nisam ljubitelj nijednog posebnog muzičkog pravca već odabir zavisi od mog trenutnog raspoloženja.

Koji su tvoji hobiji, voliš li da čitaš knjige?

Crtanje me veoma opušta. U posebnim trenucima dokolice volim da čitam a trenutno je moj izbor roman “Zavičaj” od R.A. Salvatore. Uglavnom me interesuju teme koje u sebi imaju fantaziju u kojima su predstavljeni drugi svjetovi i magija.

Ša voliš da radiš u svoje slobodno vrijeme, na kakva mjesta voliš da izlaziš?

Slobodno vrijeme najviše volim da provodim sa prijateljima i mlađim bratom. Kafu sa prijateljima najviše volim da popijem u Propaganda baru. To je moje najdraže mjesto, sa dobrom muzikom, atmosferom i uvijek finim ljudima.