Andro Furunčić , NVO „Izvor života” iz Nikšića, bubreg

Tridesetjednogodišnji Andro Furunčić iz Bijelog Polja već sedam godina bije bitku za život, koji bi mogao da se nastavi znatno srećnije pošto se javio donor, jedna gospođa iz Nikšića.

Andro i njegova porodica žive od dvjesta eura mjesečno i nisu u mogućnosti da sinu plate transplantaciju bubrega na klinici Acibaden u Turskoj, koja sa svim troškovima košta oko 35 hiljada eura.
Majka i sestra su pokušale bezuspješno biti donori.
Porodica je, iscrpljujući sve dalje mogućnosti za sredstva, odlučila da pozove sve ljude dobre volje da pomognu Andru da nastavi normalni život.
“Za Andra je akcija pokrenuta prije dvije godine, kada su se nadali da će neko od porodice biti donor. Tada je prikupljeno oko 16.000 eura, od čega je 6.000 eura uplatio gospodin Hajriz Brčvak, 1.000 eura Opština Bijelo Polje, 5.000 je skupljeno zahvaljujući dobroj volji građana i privrednika dok je ostatak novca prikupljen aktivnostima NVO „Izvor života” iz Nikšića”, kažu Furundžići.
Sada Andro ima novu šansu. Naime, javila mu se jedna gospođa iz Nikšića koja je izrazila želju da Andru bude donor.
Uskoro će početi sa analizama i, ako sve bude kako treba, svi se nadamo najboljem.
Međutim, nedostaju sredstva, pa porodica poziva sve ljude dobre volje da pomognu ovom mladom momku da ode na željenu transplantaciju i normalno nastavi svoj život.
Svi koji žele pomoći uplatu mogu izvršiti na ime Androve majke Stanisava Furundžić kod CKB 510-3003962285147-31.
Izvor: Dan