Košarkaši Valensije u 17. kolu španske ACB lige su nastavili impresivan pobjednički niz, savladavši Barselonu u sred ”Palau Blaugrana”, nakon dodatnih pet minuta rezultatom 92:94.


”Narandžasti” su imali veliku šansu da meč u svoju korist riješe u regularnom dijelu, jer je manje od minut prije kraja, nakon koša Dubljevića, semafor pokazivao 73:79. Ipak domaći trojkom Satoranskog sa zvukom sirene uspjeli da izbore produžetak (82:82).
U dodatnih pet minuta gosti su pokazali zašto su u dosadašnjem dijelu šampionata jedini neporaženi tim – nisu mentalno pali zbog neiskorišnjene šanse, već su nastavili sa sjajnom igrom i kada je fenomenalni Nikšićanin u 44. minutu pogodio za 87:89, a potom i San Emeterio za 87:91, bilo je jasno da će se serija Valensije nastaviti.
Barsa je pokušala preokret u samoj završnici, ali kada je stameni Nikšićanin u posljednjim sekundama pogodio prvo bacanje, a drugo namjermo promašio postavivši konačan rezultat 92:94.
Dubljević je bio najefikasniji igrač Valensije sa 16 poena, uz 5 skokova, dok su na drugoj strani po poen više ubacili Satoranski i Dolman.