Nikšićanin pružio aktivni otpor prilikom hapšenja zbog heroina

Dvadesetsedmogodošnji Nikšićanin Marko Vojičić, koji je početkom ove godine godine zajedno sa Danilovgrađaninom Slobodanom Labovićem (30) pokušao da prokrijumčari više od pola tone marihuane iz Crne Gore u Italiju, ponudio je jemstvo kako bi izašao iz pritvora, piše Dan.

O njegovom zahtjevu odlučivaće vanraspravno vijeće podgoričkog Višeg suda.
Vojičić je od 30. januara u pritvoru koji mu je odredio sudija za istrage ovog suda. U zamjenu za slobodu okrivljeni je ponudio nekretnine u vrijednosti od 60.000 eura.
Vojičiću i Laboviću su stavljene lisice na ruke u okviru policijsko-carinske akcije „Trak“, a terete se za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Droga je pronađena i zaplijenjena nakon što su službenici carinske ispostave u Podgorici pregledali kamion firme „Vojičić komerc“ koji je trebalo da preveze robu u Italiju.
Roba je preko Graničnog prelaza Debeli brijeg trebalo da napusti carinsko područje Crne Gore. Skeniranjem teretnog vozila primijećeno je da se u tovarnom dijelu nalazi neprijavljena roba. Carinici su potom krenuli u fizički pregled i uz pomoć specijalizovane opreme u tovarnom dijelu vozila, pored uredno prijavljene robe za izvoz, pronađeno je sakrivenih 85 pakovanja različite veličine u kojima se nalazila marihuana.
Prema nezvaničnim informacijama, inspektori su duže vremena nadgledali Vojičića, koji je navodno i angažovao Labovića da za njegov račun „ kamionom odveze turu do Hrvatske“. Roba je preko graničnog prelaza Debeli brijeg trebalo da napusti carinsko područje Crne Gore.
Viši državni tužilac Tanja Čolan Deretić podigla je optužnicu protiv njih dvojice, a terete se da su 26. januara ove godine teretnim vozilom pokušali da prošvercuju 550 kilograma marihuane.
Labović je u istrazi tužiocu ispričao da je bio zaposlen kao vozač u preduzeću „Vojičić komerc” i da mu je Vojičić rekao da treba da odveze turu za Italiju, da je kamion spreman i da je parkiran na Zabjelu.
On je prethodno iskoristio priliku da navodno bez znanja Vojičića kamion poveze u Tuzi, gdje su njemu nepoznata lica utovarila marihuanu. Kazao je da osim njega i lica koja su utovarala drogu u Tuzima niko za to nije znao.
Izvor: Pobjeda