Crnogorska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv Veselina Roganovića (48) iz Nikšića, zbog osnova sumnje da je, na štetu Jovana Manojlovića (69) iz Budve, počinio krivično djelo zelenaštvo. Policija sumnjiči Veselina Roganovića da je krivično djelo počinio 19. marta 2014. godine, kada je, koristeći teške prilike Manojlovića, njemu na zajam dao 10.000 eura, uz tzv. zelenašku kamatu od 12 odsto, na period od tri mjeseca.

“Kao sredstvo obezbjeđenja Manojlović mu je u zalog dao stan površine 28 m2, vrijedan 22.000 eura, kroz zaključivanje kupoprodajnog ugovora. S obzirom da Manojlović u dogovorenom roku nije vratio novac odnosno isplatio ono što su se dogovorili da je dugovano, Roganović je na osnovu pomenutog ugovora kod Uprave za nekretnine uknjižio stan na svoje ime”, kazali su u Upravi policije.

Manojlović se krivičnom prijavom tereti da je počinio krivično djelo prevara jer je Roganoviću u zalog za zelenaški dug dao nekretninu, odnosno faktički prodao pomenuti stan od 28 m2 koji je prethodno i to 1966. godine prodao I.R. iz Budve.

“I.R. je od tada bio držalac stana i vanknjiški vlasnik ove nepokretnosti s obzirom da ga za navedeno vrijeme nije preveo na svoje ime”, ističu u Upravi policije.