Službenici Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su i lišili slobode M.V. (34) iz Nikšića, koji je, kako se sumnja, prije tri večeri bacio stolicu u pravcu kordona policijskih službenika ispred Skupšine Crne Gore.
 
Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da je M.V, 3. oktobra oko 23h, sa mjesta gdje se održava javno okupljanje u organizaciji Demokratskog fronta u Podgorici, u pravcu policijskih službenika iz mase bacio stolicu koja je pogodila jednog policijskog službenika, nanijevši mu lakše tjelesne povrede.
Policijski službenici su, odmah po događaju, preduzeli aktivnosti na identifikovanju ovog lica. O događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici. Na licu mjesta je izvršen uviđaj.
Operativno – taktičke mjere i radnje koje su policijski službenici preduzeli dovele su do idenititeta M.V. i njegovog lišenja slobode.
On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden ZODT u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, navodi se u saopštenju Uprave policije.
M.M.