Viši sud potvrdio je optužnicu podgoričkog Višeg tužilaštva protiv Nikšićanina Dragoljuba Delića, optuženog da je u novembru prošle godine sa umišljajem pokušao da ubije sugrađane Antonija Boškovića i Dragoslava Kneževića, prenose Vijesti.

Sedamdesetjednogodišnjem Deliću se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U optužnici piše da je Delić 7. novembra između 13.30 i 13.50 časova iz pištolja CZ M-70, cal 7,65 mm, u Ulici Serdara Šćepana, u pravcu Boškovića ispalio više metaka: “Od kojih su ga dva pogodila, nanijevši mu osobito tešku tjelesnu povredu”.

Dodaje se da se Delić nakon toga taksijem odvezao do Dragovolučke ulice u Nikšiću, i između 14.00 i 14.12 časova pokušao da ubije Kneževića, isped kuće u kojoj stanuje.

‘Na način što je iz istog pištolja ispalio dva projektila u pravcu oštećenog K.D. od kojih ga je jedan pogodio, nanijevši mu tešku tjelesnu povredu’, saopšteno je iz Tužilaštva.