Nikola Tale Abramović iz Nikšića čuva neobičnu fotografiju Vladimira Đokovića, a nakon 64 godine spremni su da je poklone njegovom slavnom unuku, teniseru Novaku Đokoviću, ukoliko se on javi, pišu Večernje novosti.

Izbledjela fotografija stara 64 godine, čuvana u porodičnom albumu porodice Abramović, kao svjedok davnog vremena, mogla bi da završi u rukama čuvenog Novaka Đokovića. Naravno, ukoliko se on javi ili bilo ko iz njegove porodice. Na slici je njegov đed Vladimir, kako stoji iznad bazena u Zvečanu na Kosmetu.

“Snimak je ovjekovečen na bazenu kod Hotela broj 3, u čijoj blizini je bilo i tenisko igralište. Ja sam bio u vodi sa bijelom gumenom kapom, a pored mene su uživali i neki Englezi koji su tada radili u rudniku Stari trg, dok se Vlado u svom stilu zabavljao sa djevojkom čijeg imena ne mogu da se sjetim”, kazao je “Novostim” Nikola Tale Abramović (95), dugogodišnji prijatelj Noletovog đede i jedan od najpoznatijih crnogorskih šofera, koji je krstario drumovima bivše Jugoslavije i evropskim magistralama.

Abramović je “Novostima” kazao da je spreman da Đokovićima pokloni ovu crno-bijelu fotografiju.

“Najviše bih volio da stisnem ruku Noletu, zagrlim ga i kažem mu koju riječ za njegovog dobrog đeda. Za Vlada me vežu najljepše uspomene i evo u ovim poznim godinama osjećam potrebu da se makar na ovaj način odužim vjernom drugu iz mladalačkih dana, kada smo skupa jeli hljeb sa sedam kora. Njegova smrt me potresla, ali nisam zbog zdravlja mogao da mu se poklonim pred odlazak u večnost. Zato čuvam čitulju iz novina sa kojom ponekad porazgovaram”, istakao je Abramović.

Takođe, Nikšićanin je kazao da se Vlado po mnogo čemu izdvajao od ostalih, prije svega po ljepoti.

“Bio je šarmer, pun duha i pozitivne energije, pravi đavolak na kog su se djevojke lijepile. U njegovom društvu uvijek je bilo veselo, a humorom je svima nama skidao umor. Bio je jak karakter i na njegovu riječ smo se uvijek mogli osloniti”, kazao je on.

Sjeća se kako je htio da “pukne od sreće” kada su mu iz tazbine javili da je Nole Vladov unuk. Od tada do danas navijaju za Novaka.

“Tako je i sada kad mu reket ne ide baš od ruke. Siguran sam da će opet biti onaj stari, neponovljivi”, dodao je Tale.

“Zato mu poručujem da se javi. Čeka ga đedova slika. Znam da mu je bio jedan od najvećih oslonaca”, poručio je Tale.

Kada je Novak Đoković prije pet godina došao u Nikšić i u Jasenovom Polju prisustvovao osvećenju crkve Svetog arhangela Mihaila, u rodnom mjestu njegovih predaka, u masi koja ga je dočekala bili su i Abramovići.

“Pokušali smo da dođemo do njega ali nismo uspjeli. Čekali smo da se narod raziđe. Nosili smo i ovu sliku, da mu je poklonimo, ali je do naše junačine bilo nemoguće doći. Nadamo se da ćemo preko “Novosti” uspjeti da je konačno predamo”, kaže Tale.