porodica

Nova godina je prošla i bliže nam se najljepši praznici, Badnji dan i Božić. Razgovarali smo sa našim sugrađanima kome i šta poklanjaju za Božić.

“Najčešće članovima porodice i prijateljima, a ponekad i komšijama. Mnogo volim da kupujem poklone, a to najčešće budu sitnice u vidu slatkiša, aksesoara, komada garderobe, ili igračaka, zavisi od uzrasta”, kazala je Milena.
Božidar ove godine nije u mogućnosti da daruje poklone svojim voljenima.
“Ja ove godine nijesam u mogućnosti pokloniti voljenima i prijateljima poklon jer sam na žalost daleko, ali nadam se da ću uspjeti bar lijepim riječima čestitati najljepši praznik, jer sitnice ipak znače”, istakao je Božidar.
Jelena ipak više voli da obraduje njene mališane.
“Poklone kupujem uglavnom za moje mališane, djecu od brata. Pošto sam tetka, svake godine želim da ih iznenadim nekim novim sitnicama, bilo da su to neki slatkiši ili igračkice. Sreća je moja vidjeti taj izraz zadovoljstva na njihovim licima”, kazala je Jelena.
Izuzetak je Kristina koja uglavnom dobija poklone.
“Ja uglavnom dobijam poklone, svi skoro znaju da ja nijesam ljubitelj iznenađenja i poklanjanja. Ja smatram Božić kao praznik gdje treba svaka porodica biti na okupu, to je za mene najveći poklon. Prijatelji obično vole, pa onda svake godine od njih dobijem prelijepe poklone”, istakla je Kristina.
“Ja poklanjam svojoj porodici, mislim da je to i najbitnije. Nijednim poklonom ne možeš vratiti porodici što je uvijek tu, pa i za najljepši praznik. Moji prijatelji me uvijek iznenade dobrim pivom uz našu omiljenu muziku, ne treba veći poklon od toga što su sa vama ljudi koji te vole i koje voliš”, kazao je Darko za naš portal.
Ovo je praznik koji svima izmami osmjeh na lice, zbog toga se radujte i budite srećni što ste baš za taj dan sa svojim najbližima.
“To je praznik gdje se treba voljeti, nikako svađati. Praznik koji daje ljubav, tako ga i treba slaviti. Pokloni su manje važni ako imaš one koji te iz dana u dan usrećuju, a to je tvoja porodica. Zato mi nije bitan poklon, koliko to da su oni sa mnom”, zaključila je Teodora.