Putovanje vozom među Nikšićanima nije mnogo popularno kad je u pitanju relacija Nikšić – Podgorica – Nikšić. Nije popularno ni kod onih koji zbog posla svakodnevno putuju za Podgoricu.

Našu ekipu zanimali su razlozi, pa smo o tome popričali sa našim sugrađanima.

“Radim u Bandiće, pa mi ne odgovara. Vozom mi je daleko”, saopštio je Milan za naša portal.
Nemanja je rekao da se ranije vozio vozom, dok da u posljednje vrijeme slabo koristi usluge željezničkog saobraćaja.
“Ne odgovara mi najviše, jer je stanica na drugom kraju grada u odnosu na moj posao”, obrazložio je on.
Istog mišljenja su Tomo i Tijana, kojima je fakultet udaljen od željezičke stanice.
Slične razloge ističe i Bojan (27): “Prije svega stajalište mi nije blizu posla. Samim tim bi me voznja vozom izlagala dodatnom trošku za prevoz do posla. Drugi razlog je vrijeme, pola sata prije stignem autobusom”.
Studentkinja Katarina (24) za naš portal kaže da se vozom vozi rijetko, a u zadnje vrijeme nikako. Takođe, ne odgovara joj red vožnje i ističe da bi se trebali uvesti termini iz Nikšića, koji bi se poklopili sa terminima polaska iz Podgorice za Bar i Bijelo Polje.
“Kad se stigne u Podgoricu odmah uhvatiš voz za Bar ili Bijelo Polje. Mislim da je to olakšavajuće za studente koji trenutno žive u Nikšiću, a koji su iz Bar i Bijelog Polja”, dodaje ona.

Zbog straha od vožnje vozom ne putuju sugrađanke Gaga i Ivana.

“Ranije sam putovala, ali više ne. Nisam sigurna u ispravnost vozova i u tačnost polaska i dolaska voza. Redosled vožnje mi je odgovarao”, ističe Ivana za naš portal.

Naš sugrađani je Marko ističe da koristi sve vidove prevoza za Podgoricu i nazad, jer radi na terenu i nema fiksno radno vrijeme.

“Putovanje vozom i autobusom su za mene prošlost, sada putujem svojim autom i veliko mi je olakšanje”, kaže sugrađanka Vanja.