Ekipe “Komunalnih usluga” pored svojih svakodnevnih aktivnosti na održavanju objekata javne rasvjete, svjetlosne signalizacije i TK infrastrukture, započele su već sa tradicionalnim kićenjem grada. Kao i svake godine grad se kiti u susret praznicima, sa željom da se priredi što ugodniji boravak građanima kao i gostima našeg grada.

Povodom početka kićenja grada ekipa portala pitala je građane za njihovo mišljenje povodom toga, da li im se sviđa dosadašnji učinak i da li bi oni nešto promijenili. Građani su imali podijeljeno mišljenje, neki su zadovoljni, drugi kažu da nisu ni primjetili da kite, a veći broj njih se nada da u gradu neće biti više mraka.

 

Mirko ne zna dok sve ne završe i upale ukrase: ”Ne znam, nadam se da će biti lijepo. Čekajte da završe, pa ako se sretnemo mogu vam reći svoje utiske. U svakom slučaju bar nećemo biti u ovolikom mraku”.

 

Sa Mirkom se složio i bračni par Ljilja i Draško.

 

”Malo je ulica u našem gradu u kojima kad padne mrak možeš normalno hodati, a da ne gledaš da ne slomiješ vrat”, rekao nam je Draško.

Ljilja je dodala: ”Ja baš volim ove vrtutme oko praznika, samo neka šljašti na sve strane”.

 

Vasko bi volio da okite i njegovu ulicu.

”Naravno da volim kad je lijepo okićeno, da hoće i moju ulicu okititi da vidim izaći ispred kuće. Baš bi mi dobro došao onaj jedan luster sa Bulevara”, kroz osmijeh nam priča Vasko.

 

”Lako im je kititi kad će sve crni narod platiti”, rekla nam je Borka.

 

Dijana i Ivana su oduševljene ukrasima, praznicima i svemu što dolazi.

 

”Jedva čekam da vidim kako će biti kad sve završe, obožavam jelke, svetiljke, praznike i sve što nas čeka u narednom periodu”, svoje utiske nam prenosi Ivana.

 

“Predivno je sve, sve miriše na prazničnu atmosferu”, dodala je Dijana.

 

Naši sugrađani su i stava da treba obnoviti nakit.

 

“Lijepo je, ali sve isto, valjalo bi nešto promijeniti”, kaže Ana.

 

Navode i da treba više značaja dati građanima pogođenim korona krizom.

 

“Prošle godine su znali da komentarišu koliko novca daju za kićenje grada i kako treba pomoći građanima koji su pogođeni krizom, pa evo ove godine oni isto rade, nema ih da pomognu tim istim građanima”, zaključuje Nataša.

 

Mišljenja su i da se ukrasi neće mnogo zadržati zbog nesavjesnih građana.

 

“Pitam se samo oće li izdržati do polovine decembra. Vandali to unište ili jednostavno kupe nekvalitet i onda to odma crkne”, zaključuje Lazar.

 

“Ma kakvo kićenje, ni ne treba kititi dok ljudi nam umiru svaki dan od korone, ne razmišljam uopšte o tome kako je okićeno”, dodala je za naš portal starija gospođa.