Građani Nikšića koji svakodnevno putuju do Podgorice i nazad održali su protest ispred zgrade Gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića 18. juna 2015. godine.

Glavni razlog za protest je odbijanje gradskih vlasti da improvizovano stajalište kod Duvanskog kombinata privede namjeni, zbog čega dolazi do diskriminacije putnika iz Nikšića, Danilovgrada i Cetinja koji su primorani da izađu na cetinjskim semaforima.

Predstavnici putnika iz Nikšića, njih šestoro, predali su na arhivi Glavnog grada peticiju sa 54 potpisa, kojom traže da se stajalište kod Duvanskog kombinata uredi i legalizuje na zakonom propisan način.

protest 3

 

 

 

Time bi se, kako su naveli u peticiji, prekinula diskriminacija građana drugih opština koji rade u Podgorici, koji dnevno pređu preko 120 kilometara i na prevoz izgube gotovo tri sata dnevno.

Politikolog Tanja Knežević Perišić je u ime putnika rekla da će sačekati zakonski rok od mjesec dana da dobiju odgovor od Glavnog grada, istakavši da ne postoji zakonska odluka na osnovu koje je ukinuto pomenuto stajalište.

protest 4

 

 

 

“Naprotiv, mjesecima traje kampanja određenih gradskih struktura da se ono ukine i da putnike iz ovih opština ostave kod cetinjskih semafora, što je preko četiri kilometra od grada, na mjestu koje nema nikakvog stajališta…”, piše u peticiji.

Knežević Perišić je kazala da su putnici iz Nikšića, Danilovgrada i Cetinja na ovaj način diskriminisani.

“Besmisleno je putnike ostavljati na cetinjskim semaforima. Tamo ne postoji ni taksi stajalište, a ne prolazi ni linija za gradski prevoz”, navela je.

Ona je istakla nadu da će uz pomoć medija putnici iz Nikšića uspjeti da ispune svoj cilj.