ilustracija

U našem gradu korona je uzela dosta života. Svakim danom taj broj se povećava. Dosta je i zaražnih. Zatvorene su škole, lokali, zanatske radnje, preporučuje se rad od kuće u svim ustanovama. Grad je pust i tužan.

Vakcinacija se preporučuje kao jedini izlaz iz ove „muke“.
Pitali smo Nikšićane jesu li se prijavili za vakcinu, i šta misle o tome?
Dosta ispitanih kaže da se prijavilio i da će se prijaviti i kažu da je to jedino rešenje „protiv“ korone.
Janko kaže da ga je sin prijavio i da svaki dan očekuje poziv.
„Moram. Ili ću na onaj svijet i prije nego sam mislio“, našalio se on.
Milena je prijavila tatu i majku. A ona će još sačekati.
Marko kaže da će sačekati sa prijavom za vakcinaciju, jer kaže da vidi kako će djelovati na druge.
“Nije to još sve ispitano kako treba. Kazali su prvo da je Astra Zeneka dobra vakcina pa sad otkrili da ne valja. A i ne bih stigao na red skoro pa ću sačekati dok ih više ljudi ne primi”, kazao je.
Ljiljana preporučuje svima da se vakcinišu jer je to jedini izlaz.
“Zarazila sam se na radnom mjestu, dobila upalu pluća sa obje strane. Jedva sam se izvukla. Prenijela sam svekru, umro je. Muž takođe jedva podnio. Ne znam šta da kažem osim da zamolim sugrađane da se vakcinišu. Da izbjegnu ovakve muke”, iskrena je ona.
Slično iskustvo imao je i Kosta.
“Bio sam u bolnici petnaest dana, na intezivnoj. Bili su me opisali. Majka mi je umrla takođe od korone. Vakcinišite  se. Spasite život sebi i najbližima”, poručio je Kosta.
„Manite se neće mene ništa, vakcinu primite. Ja sam se prijavila“, poručila je Maja.
Ima i Nikšićana koji neće vakcine protiv korone.
“Neću da se vakcinišem, ko zna šta je to. Da mi ubrizgaju kakav otrov. Ako ima ludih neka je oni prime ja neću”, skeptičan je Drago.
“Kakva vakcina. Bolje da se političari ne igraju sa nama, da se manu politike i ne zamlaćuju narod. Kampanje, proslave, litije, izbori. Uništiše narod, ovaj grad. Zatvorili nam sve zbog njih. Užas”, kazala je Mira.
I šta reći na kraju. Prijavite se sugrađani, primite vakcinu. Spasite sebe i najbliže. Pa da dođe ono staro, nekako ljepše vrijeme. Sjećate se, ljetovali smo slobodno, radovali se lijepom vremenu, kafi u nekom lokalu…
“Sad ne možemo ni u frizerski salon na frizuru, a ne šta drugo”, ljuta je naša sugrađanka Caja.
Zato na link https://www.covidodgovor.me/…/formular-za-iskazivanje…, popunite prijavu, ili zovnite na 1717. Poziv je besplatan.
G.V.