mladi niksica

Doček nove 2021. godine će izgledati dosta drugačije od proslava prethodnih godina. Umjesto da dočekujemo na proslavama u gradu, mnogi od nas će ispoštovati bezbjednosne preporuke i doček provesti u okviru doma. I umjesto desetak prijatelja, ovaj doček ćemo provesti samo u krugu ukućana. Ali to što je proslava drugačija ne znači da ne može biti podjednako zanimljiva kao ni da se mora izostaviti zamišljanje one čuvene želje kad se kazaljke poklope. Pitali smo naše čitaoce šta će poželjeti u 00:00…

“Pa ako bih rekla onda se neće ostvariti, tako pravilo nalaže. Ali ti mogu reći da želim zdravlje svim ljudima ovog svijeta, da nam godina bude bolja od prethodne, da nema podjela u državi nego da nam svima bude isto, da počnemo da se družimo sa prirodom i da radimo u koaliciji sa njom a ne protiv nje, kako nam ne bi vraćala ovako kako to sad radi… A moja želje ostaje samo za mene i nadam se da će se ispuniti”, kazala nam je Kalina.
Većina sugrađana je skromna i samo traže ono najvažnije, mir i zdravlje.
“Neću mnogo zamišljati ove godine, da se nešto ne izjalovi. Samo mira i zdravlja i sve će biti kako treba”, rekao nam je Mirko.
Saglasni su i da treba da se “vrati život u normalu”.
“U ponoć ću poželjeti da ova nova bude bolja od prethodne, da budemo više srećniji, da se polako sve vrati u normalu, da normalno živimo. Nekako je po meni ta želja potrebna ovom svijetu”, dodaje Sofija.
Mladima nedostaje i provoda.
“Samo da sledeću ne dočekamo ovako, primorani da smo kući, nego da se proslavi kako dolikuje”, rekao nam je Ivan.
Starijoj populaciji je najbitnije zdravlje.
“Samo da je zdravlja. Da smo svi živi i zdravi. Došlo je neko naopako vrijeme, da dođe kraj i tome”, ističe Petar.
Svi sa istom nadom i željom ulaze u 2021. godinu.
“Kad će više to 00:00? Samo da otkuca više, pa i kući da proslavimo. Nikad mi taj doček nije bio bitan, ali ove godine ga jedva čekam. Želje se ne pričaju, makar tako kažu, pa ću to prećutati”, našalila se Anđela.
Kako kažu, pamtiće se ova godina dugo.
“Poželjecu da nam naredna godina bude bolja od prethodne. Ova nas je godina naučila da je zdravlje zaista najvažnije i da od toga sve počinje. 2020. bila je teška za cijeli svijet, ali nam je donijela i mnogo lekcija. Zato svima želim dobro zdravlje, strpljenje, veće razumijevanje za različitosti i godinu koju ćemo pamtiti po pobjedi nad nevidljivim neprijateljem”, zaključila je za naš portal Milica.
Godina na izmaku bila je čudna, za neke teška, jedan dio sugrađana je “namučila”, ali jedno je sigurno svi jedva čekaju da se kazaljke poklope.