Poslije prijema za srednjoškolce predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević i predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković upriličili prijem i za dobitnike diplome Luča za svršene osnovce. Luču je dobilo 136 učenika.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević poželio im sve najbolje u daljem školovanju i kazao da se nada da će i za četiri godine biti na ovom mjestu i dodijeli Luče kad završe srednju školu.
„Vi sada idete jednim novim putem, putem srednjoškolaca, putem koji će vas izvesti iz djetinjstva i na kojem vam želimo da vas ova Luča koju ste dobili obasjava, da i tamo budete lučaši, da i tamo imate sve najbolje moguće ocjene i ostvarite najveće moguće uspjehe.
Ali vas isto tako molim da ostenete i ova djeca koja ste danas, sa tim divnim i lijepim osmjesima, djeca koja znaju da sanjaju i koje ti snovi podstiču da ostvarite ovaj uspjeh koji ste danas ostvarili i tek one uspjehe koji vas čekaju u srednjoj školi, a potom i dalje.
Vi ste ponos ovog grada i ja se nadam da ćete i u budućem periodu, kada završite srednju školu a potom i fakultete biti neko za koga ćemo sa ponosom moći da kažemo da je dijete Nikšića, da su djeca Nikšića i da su ponos ovog grada“, kazao je on.
Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković im je poželio da isto nastave i u srednjoj skoli, a potom i na studijama.
„Učite, radite na sebi i čuvajte slobodu koju imate. Budite svoji ljudi i mislite svojom glavom. To je put izgradnje boljeg društva i sveopšteg napretka. Siguran sam da ćete u tome uspjeti. Stoga vam, uz najsrdačnije čestitke još jedanput želim mnogo sreće i uspjeha u daljem životu i školovanju“, poručio je Vuković.
Anđela Mušikić iz OŠ „Ratko Žarić“ u ime generacije zahvalila se svim predmetnim nastavnicima i svima prisutnim.
„Koristim ovu priliku da se zahvalim svim predmetnim nastavnicima koji su svih ovih godina ulagali veliki i trud u nas, posvećenost, razumijevanje svakom đaku ponaosob. Zahvalna sam na svemu. Tolikom strpljenju, savjetima, lekcijama koje ćemo pamtiti čitavog života. Shvatila sam šta je biti čovjek. Ovaj period života je bio najsrećniji. Osim što sam stekla obrazovanje, tu su i moji dragi prijatelji za cijeli život i nastavnici koji su uvijek bili raspoloženi da nam pruže pomoć kada mi je bila potrebna, savjet, blagu riječ… Svi smo imali vjetar u leđa, kako od roditelja, tako i od bitnih osoba tokom ovih devet godina, naročito naših učitelja iz razrednih stariješina. A sada nas čeka novi stepenik života – srednja škola. Nadam se da ćemo da nastavimo da koračamo kao i do sada. Na kraju bih htjela reći da će mi zauvijek ostati u sjećanju svi ti nezaboravni dragi momenti koji ću ponijeti sa sobom. Da se zahvalim opštini na gostoprimstvu i na pažnji koju poklanja nosiocima diplome Luča. Nadam se da su pred nama neka nova srećnija vremena u kojem će društvo ulagati više u obrazovanje jer će obrazovanje vratiti društvu za dobro svih. Srećna su društva i zajednice koje najviše ulažu u obrazovni sistem. Idemo u nove pobjede dalje kroz život“, zaklučila je Anđela.
Matija Vuković učenik Ratko Žarić škole kazao nam je:
„Imali smo lijepu generaciju, plan je gimnazija. Mislili smo da ćemo danas dobiti nešto kofertu. Srećan sam i zadovoljan“.