Kol /call/ centri kovid ambulanti ne smiju da budu zauzeti zbog zahtjeva za testiranjem građana koji nemaju simptome infekcije, već moraju biti na raspolaganju onima koji se javljaju zbog simptoma, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Iz tog resora su poručili da nema besplatnih testova za građane bez simptoma koronavirusa. Oni su podsjetili da su besplatni PCR testovi omogućeni samo crnogorskim državljanima koji su vakcinisani Sputnjik V ili Sinofarm vakcinama, i to u svrhu putovanja u zemlje koje te vakcine još nijesu odobrile.
“Besplatni brzi antigenski testovi obezbijeđeni su za predstavnike medija koji prisustvuju događajima za koje je nužno da se posjeduje jedan od dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde”, kaže se u saopštenju.
Iz Ministarstva su apelovali na građane da ne pozivaju kol centre ukoliko nemaju simptome koronavirusa, jer na taj način onima kojima treba pomoć uskraćuju da brzo dođu do nje. U saopštenju se navodi da su najnovije epidemiološke mjere donešene jer se dosadašnje nijesu poštovale.
“Između toga da se uvodi policijski čas na teritoriji cijele države ili da se zaključavaju pojedini gradovi, prednost je data imunizaciji”, kazali su iz Ministarstva.
Izvor: Mina