Pogledajte šta Vam ove nedjelje zvijezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja . Ribe, nespremni ste za nove situacije, Bikovi, puno iznenađenja.

 

Ovan

 

LJUBAV: Slobodni Ovnovi, postoji mogućnost za

povezivanje sa osobom iz vaše prošlosti. Obnavljanje odnosa se može pokazati kao uspešno, ali samo budite sigurni da je druga strana jednako entuzijastična i investirana kao vi. Ovnovi u vezi traže odgovore i imaju potrebu za vođenjem važnih razgovora, dok ih druga strana možda izbegava zbog ličnih nesigurnosti. Nemojte da insistirate na nečemu, već sačekajte odgovarajući trenutak i tada pokrenite temu koja vas muči – ali na asertivan i konstruktivan način.

 

POSAO: Došli ste do ključnog trenutka u svojoj karijeri, te umesto osećanja ogorčenosti – potrudite se da se fokusirate na svoj sledeći korak. Posedujete ogromnu stvaralačku energiju i ne dozvolite da vas sitnice izbace iz koloseka. Nemojte da odbacujete prilike koje vam se pružaju, već uradite ono što je trenutno najbolje za vas.

 

ZDRAVLJE: Nedostatak sna predstavlja osnovu vaših zdravstvenih problema. Pod velikim ste pritiskom, a pozamašna količina nadolazećih obaveza nije naročito od pomoći. Preporučuje se fizička aktivnost (pogotovo na otvorenom), provođenje vremena sa prijateljima i konzumacija zdravih namirnica (naročito salata i zeleniša).

 

Bik

 

LJUBAV: Bikovi u vezi će morati da budu strpljiviji i naučiti da prave kompromis. Vaš partner nije savršen, ali baš to je ono što ga čini posebnim. Ukoliko postoji uzajamno poštovanje i ljubav, zašto biste skladan odnos bacili u vodu? Razgovarajte o onome što vam smeta, ali imajte razumevanja – i nemojte da osuđujete (već probajte da razumete). Ukoliko ste single, probajte da budete rezervisaniji – kada svoj maksimum dajete na samom početku odnosa, uglavnom doživite emotivni burnout nakon što sa druge strane ne osetite podjednaka ulaganja.

 

POSAO: Naredne sedmice ćete se držati po strani i biti lowkey kada je posao u pitanju. Druge kolege će zauzeti centralno mesto na pozornici, a vi treba da se potrudite da ne budete ogorčeni – doći će i vaše vreme. Nemojte da preuzimate prevelike rizike, već budite fokusirani na strateško napredovanje – nekad ćete brže stići na cilj ukoliko se krećete sporo (ali “proračunato”).

 

ZDRAVLJE: Vaše zdravstveno stanje je standardno – osim potencijalnih stomačnih grčeva zbog nepažnje u ishrani. Izbacite slatkiše iz svojih svakodnevnih obroka i nemojte da jedete pohovanu i masnu hranu, preporučuje se izbegavanje svega što je prženo u ulju.

 

Bik

 

LJUBAV: Slobodni Blizanci su u potrazi za novim partnerom, ali je baš aktivna potraga ono što ih koči u ostvarivanju tog cilja. Nekada je potrebno dopustiti ljubavi da pronađe vas – i izbeći prekomeran trud. Blizanci u vezi bi mogli da se nađu u napetoj situaciji i upadnu u vrtlog konstantnog nadmudrivanja sa partnerom. Probajte da se setite početka i šta je ono što vas spaja, umesto razlika koje vas dele. Možda shvatite da ste zapravo sve vreme na istoj strani, ali ste bili previše fokusirani na to ko je u pravu da biste razumeli suštinu.

 

POSAO: Znamo da imate predstavu kako biste voleli da se određeni projekat završi, ali savetujemo da budete prilagodljivi promenljivim situacijama. Verovatno neće baš sve ispasti onako kako ste se nadali, ali to što rezultat nije onaj koji ste očekivali – ne bi trebalo da vas obeshrabri.

 

ZDRAVLJE: Moguće su učestalije glavobolje, te se savetuje da provodite više vremena napolju. Zatvoreni prostor vam ne prija i vaše telo vapi za prirodnom svetlošću i svežim vazduhom. Jedite više namirnica koje sadrže vitamin C.

 

Rak

 

LJUBAV: Single Rakovi se osećaju izdano – drugoj osobi su dali svoje vreme i pažnju, dok im je simpatija ulivala lažnu nadu. Nemojte da dozvolite da klonete duhom, videli ste nečije pravo lice i sada je trenutak da se posvetite sebi i fokusirate na lični razvoj. Rakovi u vezi se nalaze u honeymoon fazi (čak i ako su već duže vreme zajedno). Iskoristite prijatan period i posvetite se zajedničkom vremenu, naredan period će biti povoljan za stvarenje romantičnih uspomena za pamćenje.

 

POSAO: Ove nedelje imate manje entuzijazma nego inače. Trenutno radno mesto vas ne ispunjava i shvatate da želite više za sebe. Zapamtite, važno je da budete iskreni prema sebi i prioritizujete karijerni rast na duže staze – nemojte da se zadovoljavate mrvicama.

 

ZDRAVLJE: Naredna sedmica je bez znatnih promena za Rakove, osim blagih problema sa grlom. Savetuje se uzdržavanje od konzumacije hladnih napitaka, kao i alkohola i cigareta. Ovo je period kada želite da se uvučete u svoje omiljeno ćebe i zamenite izlazak vikendom za topli čaj.

 

Lav

 

LJUBAV: Slobodni Lavovi su u svojoj glavi – “zauzeti” i verovatno se nalaze na sedmom nebu, maštajući o toj jednoj osobi. Iščekivanje vas uzbuđuje (i razumemo da vas trenutno ništa drugo ne zanima), ali probajte da situaciju sagledate realističnije – nemojte da simpatiji pripisujete osobine koje biste vi jednostavno želeli da ima. Lavove u vezi očekuje zajedničko putovanje, a slobodno vreme treba da iskoriste po svaku cenu. Družite se sa svojom drugom polovinom i posvetite se aktivnostima u kojima oboje uživate kako biste se dodatno povezali.

 

POSAO: Vaša intuicija će biti jača nego uobičajeno i bićete svesni svojih prednosti i kvaliteta. Sa novim izazovima koje preuzimate na sebe, vaši talenti će postajati sve istaknutiji. Ne bojte se da se oslonite na svoj instinkt, upamtite – sve što vredi nalazi se van zone komfora, poslušajte svoju unutrašnju mudrost.

 

ZDRAVLJE: Moguće su tegobe vezane za želudac i kičmu, naročito u predelu ramena i vrata. Pojačana nervoza, naročito u drugom delu sedmice može da učini da se osetite kao da ste u neprestanom survival mode-u, i zato je važno da usporite i date sebi pravo na odmor.

 

Djevica

 

LJUBAV: U narednom periodu, astrološke prognoze vam poručuju da praktikujete zahvalnost zbog sve nežnosti koja vas okružuje. Single Device su okružene ljubavlju – vaši prijatelji vas istinski cene i to možete da osetite. Ako ste u vezi, ojačaćete već skladan odnos ili prekinuti vezu koja je nefunkcionalna. Trenutno sve vidite jasnije i razumete šta je najbolje za vas, što će se odraziti i na romantične odnose – štagod da odlučite, nećete biti na strani koja pati.

 

POSAO: Čini se da što više tražite, manje dobijate – i da vaš poslodavac namerno ignoriše vaše potrebe. Vaši napori i perfekcionistički pristup nisu dovoljno cenjeni, ali je zato svaki propust hiperbolisan. U drugoj polovini nedelje ćete se osećati kao da ste “pod lupom”, te se preporučuje da probate da se opustite i ne dozvolite okruženju da vas konzumira.

 

ZDRAVLJE: Stres na poslu čini da se osećate iscrpljeno, te morate da naučite da zastanete kako ne biste doživeli burnout. Probajte da vodite dnevnik ili popričate sa osobom od poverenja, to bi moglo da utiče pozitivno na vaše raspoloženje i perspektivu.

 

Vaga

 

LJUBAV: Vage u vezi ne bi trebalo da postupaju impulsivno i prepuštaju se bespotrebnoj drami, već da se fokusiraju na pronalazak stvarnog okidača u svom romantičnom odnosu. Razmislite o tome kakav je vaš doživljaj ljubavi – možda imate iskrivljenu sliku o svojoj vezi, ali nikada niste diskutovali sa drugom stranu na ovu temu. Ukoliko ste single, prijaće vam okupljanja i sedeljke, kao i dugački razgovori. Obratite pažnju na osobu koja uživa u takvim razgovorima i nestrpljivo čeka priliku da se sa vama izdvoji iz gomile.

 

POSAO: Kako nedelja bude odmicala, moguće je i povećanje obaveza i poslovnih zadataka, ali i tenzija u kolegijalnim odnosima – ipak, pratite svoj tempo i ostanite profesionalni. Verovatno vam je potrebna spoljašnja podrška u izazovnom trenutku, ali baš ovo je pravi trenutak da zagrlite sebe i pružite sebi pomoć koja je neophodna.

 

ZDRAVLJE: Mesecima vlada sezona virusa, pa je naročito važno da se fokusirate na svoje dnevne navike – od termina kada ležete na spavanje, preko hrane koju konzumirate, pa sve do količine fizičke aktivnosti koju praktikujete. Sada je vreme da ojačate imunitet!

 

Škorpija

 

LJUBAV: Slobodne Škorpije prolaze kroz značajne trenutke u svojim romantičnim životima. Otvaraju im se vrata za moguća poznanstva koja imaju potencijal da postanu “nešto više” i učine da istinski poveruju u “ljubav na prvi pogled”. Ako ste u posvećenoj vezi, mogućnost prosidbe je na horizontu, što verovatno neće iznenaditi vašu okolinu – ipak ste već dosta vremena zajedno. Posvetite se svojoj vezi i priredite posebne trenutke za svog partnera – sada je vreme kada treba da se posvetite još više i pokažete koliko vam je stalo.

 

POSAO: Vaši napori su napokon primećeni i imate osećaj kao da vam je pao teret s leđa. Naredna nedelja predstavlja povoljan period za napredak i zato sada uložite svoj maksimum. Postoji mogućnost za poslovno putovanje koje je adekvatna prilika za networking – nemojte da se povlačite u sebe.

 

ZDRAVLJE: Možda će vam se činiti da je vaše telo u neskladu – moguće je da vam je na trenutak toplo, a zatim naglo hladno ili da ste ispunjeni energijom, samo da biste u narednom trenu bili iscrpljeni. Vaše ponašanje to takođe prati, te prelazi iz krajnosti u krajnost, sve u zavisnosti od toga kako se u datom trenutku osećate. Trudite se da uspostavite neku vrstu zdrave rutine.

 

Strijelac

 

LJUBAV: Strelci u vezi bi trebalo da budu fleksibilniji – naravno da je zdravo prioritizovati lične potrebe, ali sada ste deo partnerskog odnosa i očekuje se da u obzir uzimate i drugu stranu. Nemojte da reagujete afektivno u stresnim situacijama i probajte da izbrojite do 10 pre nego što donesete neopozivu odluku. Ukoliko ste single, sada je adekvatan period za večernje izlaske i opuštanje – možda ćete baš sledećeg petka upoznati nekog posebnog. Svakako, vašoj vatrenoj prirodi učestaliji noćni život ne predstavlja izazov, ali vam astrološke pozicije trenutno pružaju dodatan podstrek.

 

POSAO: Vaše finansije bi mogle da budu nestabilne i promenljive – naročito u drugoj polovini nedelje. Možda ćete doći do neočekivanih informacija na radnom mestu, koje će vas uzrujati i “izbaciti iz koloseka”. Ipak, zadržite profesionalan stav sa kolegama i poslodavcem i ne dozvolite da izgubite svoj etički kompas.

 

ZDRAVLJE: Bez većih promena. Najvažnije je da se fokusirate na svoje mentalno blagostanje i prioritizujete fizičku aktivnost koja vas smiruje (poput joge).

 

Jarac

 

LJUBAV: Jarčevi u vezi bi trebalo da ulože trud i rade na svom odnosu. Vodite razgovore smirenim tonom i držite se svojih principa – ali se potrudite da istrajete u tome. Analitičko promišljanje vam je potrebnije nego ranije, te ne dozvolite da nagle promene raspoloženja ugroze vaš odnos. Slobodni Jarčevi će biti prinuđeni da donesu važne odluke o svojim budućim planovima i neće biti u mogućnosti da budu u “sivoj zoni”. Vaša simpatija traži da se posvetite i sada je trenutak kada morate da donesete odluku – da li želite da budete deo “ozbiljnog” romantičnog odnosa ili ne.

 

POSAO: Vaša pozicija vam je donela dodatne odgovornosti i popriličan teret sa kojim se teško nosite. Sada je odgovarajuće vreme da postavite jasne granice i asertivno iskomunicirate na šta pristajete. Olakšavajuća okolnost je što je u vašoj prirodi da umete da pronađete rešenje za sve, ali ipak – ne dozvolite da se nađete u situaciji u kojoj stalno negde jurite (i nikada niste zadovoljni).

 

ZDRAVLJE: Vaše zdravstveno stanje je stabilno, važno je da unosite što više tečnosti kako biste ostali hidrirani.

 

Vodolija

 

LJUBAV: Vodolije u vezi nisu zadovoljne tempom kojim se razvija njihov odnos i pokušavaju da ubrzaju stvari. Obratite pažnju, u narednom periodu ćete dobiti priliku da otkrijete delove sebe koji ste zaboravili, te budite strpljivi. Ukoliko ste single, možda ćete privući osobu koja čini da se osećate nesigurno – nemojte da dozvolite da padnete u zamku narcisoidne ličnosti. Ako uhvatite sebe kako se konstantno pravdate i dokazujete, vreme je da se zapitate da li je ta osoba za vas.

 

POSAO: Naredni period će vas staviti u poziciju da morate da dovršite zadatke koje ste mesecima gurali pod tepih. Iako biste najradije započeli nove projekte, upamtite da se kuća gradi od temelja, a ne od krova. Obavljajte svoje aktivnosti logičnim redosledom, i videćete da će vas karijerni razvoj možda povesti u pravcu koji do sada niste ni razmatrali.

 

ZDRAVLJE: Moguće su glavobolje i iscrpljenost bez nekog posebnog razloga (vama poznatom). Razmislite da li provodite dovoljno vremena na suncu, te da li dobijate potrebnu dozu vitamina D, kao i da li unosite dovoljno drugih vitamina kroz konzumaciju voća i povrća.

 

Riba

 

LJUBAV: Ako ste u vezi, važno je da ostanete otvoreni za pregovore i iskrene razgovore. Probajte da saslušate drugu stranu i razmislite dvaput pre nego što progovorite, kako ne biste povredili partnera. Ukoliko ste single, možda ćete biti više skloni flertu sa nepouzdanim osobama. Razmislite o svom ponašanju i preusmerite energiju na osobe koje imaju iskrene namere. Važno je da ostanete rezervisaniji i ne idealizujete drugu stranu pre nego što ste je istinski upoznali.

 

POSAO: Nemojte da rasipate vreme i energiju na obavljanje obaveza koje vam u datom trenutku ne predstavljaju prioritet. Takođe, pokušajte da ne multitaskujete jer biste u brzini mogli da napravite grešku koju nećete moći da ispravite tako lako. Fokusirajte se na dugoročne karijerne ciljeve i nemojte da rizikujete da pregorite (pogotovo bez prekog razloga).

 

ZDRAVLJE: Naredna nedelja će vam izvlačiti dosta energije, te ćete najverovatnije pokušavati da kroz obilnije obroke, uglavnom sa dosta mesa i mlečnih proizvoda, nadoknadite manjak snage. Ipak, pokušajte da nađete balans i posvetite se fizičkoj aktivnosti na otvorenom.