Kriminolog Zlatko Nikolić siguran je da su napad, a potom i bjekstvo u slučaju novinarke Olivere Lakić pažljivo pripremani, prenosi RTCG.

“Ako je neko znao kako da puca u potkoljenicu, a da ne ošteti velike krvne sudove, ako je neko znao tačno vrijeme dolaska s posla, znači da je ta logistika, kako se kaže bila adekvatna i veoma veoma precizna”, naveo je Nikolić.
Iiako se u blizini mjesta događaja, nalaze ugostiteljski objekti napadač se nije previše obazirao na moguće svjedoke. Prišao je i pucao na Oliveru Lakić sa udaljenosti manje od jednog metra.upravo zato, naši sagovornici, različito ocjenjuju njegovu profesionalnost
“Ne mogu da ga nazovem ni revolverašem, ali neko ko nema mnogo iskustva, da je u pitanju profesionalac tu bi sigurno bio korišćen prigušivač to bi bilo sa druge strane ulice, sa velike daljine, ne bi ga vidjeli, ne bi to uradio u to doba dana kada su svi tu”, naveo je Darko Trifunović, profesor bezbjednosti.

Sa Oliverom Lakić, razgovarao je i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost.
Inspektori prikupljaju podatke od većeg broja osoba. U Višem državnom tužilastvu iste noći, saslušavani su očevici, a detaljno se provjeravaju i izuzeti video snimci.
“Ne postoji savršen zločin, postoji nesavršena istraga i ja mislim da će se vrlo brzo, vidjećete ako se to bude radilo na pravi način, doći do konkretnih rezultata”, naveo je Trifunović.