Državno prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore održano je danas u Sportskom centru u Nikšiću. Državno prvenstvo okupilo je 172 takmičara (250 prijava) u pojedinačnim nastupima i 20 ekipa u timskim nastupima, iz 28 klubova.

Najuspješniji u generalnom plasmanu bili su karatisti KK Bar dok su drugu i treću poziciju u generalnom plasmanu zauzeli karate klubovi Iskra i Omladinac.

“Organizacijom prvenstva u Nikšiću nastavili smo da podižemo nivo organizacije domaćih prvenstava ali i da sprovodimo misiju promocije i popularizacije karate sporta u svim regijama države”, saopštili su na zvaničnoj stranici Karate saveza.

Podatak da je 14 različitih karate klubova dalo državne prvake, a da su medalje osvojili takmičari iz čak 23 kluba jasan je pokazatelj da se izuzetno kvalitetno radi u svim klubovima u Crnoj Gori, kazali su iz Karate saveza.

“Svim učesnicima prvenstva iskrene čestitke na odličnim nastupima i doprinosu da danas iz Nikšića posaljemo najljepše slike karate sporta”, poručili su iz Karate saveza.