Proljeće usred zime iznenadilo je danas brojne građane koji su zimske jakne danas morali da ostave kod kuće, a na osnovu zvaničnih podataka i mjerenja temperature vazduha u 13 časova danas su zabilježene rekordne temperature u Podgorici i Ulcinju u posljednjih 65 godina.

 
Kako je kazao meteorolog Branko Micev, u Podgorici je u 13 časova izmjereno 24,8 stepeni, a u Ulcinju 27,3. On je napomenuo da su mjerenja temperature i dalje u toku, jer dan još traje.
,,Naša zemlja se danas našla u ekstremnoj meteoro9loškoj situaciji i pod uticajem tople južne struje. To je uslovilo priliv toplog vazduha nekarakterističnog za ovog doba godine, pa su temperature danas bila od 10 do 15 stepeni iznad prosjeka”, pojašnjava on. Osim Podgorice i Ulcinja, i u Baru je bilo neuobičajeno toplo sa izmjerenih 27,2 stepena.
,,Ovakvo vrijeme je obično karakteristično za april. Ono što je obilježilo ove vremenske prilike jeste i pojava žutih, prljavih kiša, a prljavština se jutros mogla primijetiti po automobilima. to je posljedica ispiranja pustinjskog pijeska koji je sa južnom strujom došao do nas”, dodao je Micev. Prema njegovim riječima, sjutra se očekuje postepeni pad temperature.