Koncert braće Teofilović “Najljepše pjesme iz Crne Gore” biće održan večeras u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 20h.

Koncert je u organizaciji JU “Zahumlje” i NVO “Centar za razvoj Pive”, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

NVO “Centar za razvoj Pive”, u septembru mjesecu, organizuje mini turneju – koncerte braće Teofilović po durmitorskim opštinama Šavnik, Žabljak i Plužine. Svi koncerti imaju naziv “Najljepše pjesme iz Crne Gore”, a dio su šireg projekta NVO, pod nazivom “Festival svježine” koji se tradicionalno održava već devet godina.

Braća Teofilovići, Ratko i Radiša, narodne pjesme izvode onako kako su se nekada pjevale, a kako su etnomuzikolozi zabilježili. Teofilovići su na samom vrhu u izvođenju etno muzike u regionu, što potvrđuju njihovi koncerti od Los Anđelesa do Tokija, kao i redovne ljetnje turneje po Dalmaciji, tokom turističke sezone (tu nastupaju sa gitaristom Miroslavom Tadićem, a u poslednje vrijeme i sa Vlatkom Stefanovskim). Među tim pjesmema veliki je dio iz Crne Gore, pa će na koncertu biti izvedeno najviše pjesama iz naših krajeva, uz nekoliko iz Srbije, Dalmacije, Makedonije i drugih krajeva bivše Jugoslavije.

Ulaz je slobodan.

M.M.