Kada je u pitanju Nova godina, odabrati pravo piće je vječita dilema, kako onih koji izlaze samo to veče, tako i onih koji izlaze redovno. I jedni i drugi žele da odaberu najbolje piće za Novu godinu, kako bi doživjeli nešto drugačije i nesvakidašnje. S obzirom da se priprema najbolja garderoba, šminka i frizura za proslavu, sasvim je logično da želite da provedete Novu godinu i uz najbolje piće.
Prvo birate tip proslave i gledate šta je uključeno u ponudi i da li je u pitanju restoranska proslava, klupska proslava, privatna proslava ili novogodišnji koncert.
Najvažnije pri izboru restorana za proslavu je da provjerite šta je u ponudi od pića i da li vam to odgovara. Kada se slavi Nova godina, cijena karte u većini restorana za proslavu uključuje domaće alkoholno i bezalkoholno piće. U tom slučaju se karta pića na dočeku sastoji od:
Alkoholna pića za Novu godinu:
– Votka
– Vinjak
– Vermut
– Gorki list
– Rakije (šljiva, dunja i kajsija)
– Pivo (Lav, Jelen, Zaječarsko)
– Vino (Orfelin – crveno, bijelo i rose)
Bezalkoholna pića za Novu godinu:
– Bistri i gusti sokovi
– Gazirana i negazirana voda
– Domaća kafa
– Espresso kafa
– Čajevi (više vrsta)
Klupska proslava Nove godine podrazumijeva koktel-majstore koji će za Vas pripremati najpoznatije koktele, najčešće uz nezaboravni preformans. A neki od neizostavnih koktela koji mogu biti najbolje piće za doček su:
Cuba Libre, Mai Tai, Pina Colada, Margarita, Mojito, Cosmopolitan, Long Island, White Russian, Bloody Mary.
Privatna proslava Nove godine podrazumijeva zatvoren krug ljudi koji zahtijeva bar jednog dobrog organizatora. On će biti odgovorno lice za sve, od muzike, preko prostora, pa sve do hrane i pića. Kako je atmosfera najbitnija, najveći oslonac je alkohol, a najbolje piće za Novu godinu bira se u dogovoru sa ekipom.