Privredni sud prihvatio žalbu EPCG

Milutin Đukanović, predsjednik Odbora direktora EPCG saopštio je da će EPCG – Željezara Nikšić zapošljavaće u budućnosti i znatno više radnika od trenutno planiranih 304, uz otvaranje pogona za armaturne mreže, ali i izradu dronova.

Đukanović jepredstavio biznis plan, i u sklopu ostov naglasio da će neto profit u prvih pet godina nove kompanije biti blizu 30 miliona eura.

On je izjavio da je kontaktirao Upravu za imovinu, te da se nada da će se ubrzati formalnosti oko prevođenja imovine u vlasništvo EPCG.
On je takođe naveo da konačna procjena iznosi 53 miliona eura, a da nije uračunat solarni potencijal, a da se zemljište oko Željezare procjenjuje na oko 7 eura po kvadratu, što uopšte nije loše.

Kako je istakao, imovina čija vrijednost iznosi 53-54 miliona Eura plaćena je 20 miliona i vraćena u ruke građana Crne Gore.
On smatra da Željezara pripada građanima i da ima mnogo ideja o pokretanju i vesticija u Željezari, kako bi ona postala tehnološki park cijele Crne Gore

Đukanović je naveo da vidi da su radnici raspoloženi da rade i da je njihova uloga ključna u svemu ovome.

Predsjednik Sindikata Željezare Ivan Vujović kazao je da su bivši radnici spremni na dogovor da ne počnu svi u isto vrijeme da rade.
On je takođe naveo da se spremni na dogovre, dok god dobiju garancije na sve sto je izrečeno.

On je istakao da se zna šta su garancije, i da su garancije u vidu rješenja.

Vujović je naveo da je on prvi spreman da čeka, da ne mora da uđe prvi, ali da smatra da posle osam mjeseci najmanje što su radnici zaslužili je da počnu da primaju platu.

“Oni od 1. septembra nemaju plate, dobili smo mi dvije hiljade otpremnine, ali sigurno 70 odsto ljudi tu otpremninu nije iskoristilo, zato što smo imali ogromne kredite, banke su to blokirale” , kazao je Vujović.

Predsjednik Odbora direktora Željezare Marko Perunović rekao je da je tačno da postoji potreba u nekom budućem periodu za značajno većim brojem.

Kako je istakao, oni će dati prednost dati radnicima koji su bili u štrajku.