mladi niksica

U biciklističkoj trci Trebinje-Duži-Trebinje, koju je priredio Biciklistički klub BK „Leotar“, učestvovalo je oko 80 takmičara i rekreativaca, koji su prešli stazu dugu 22 kilometra, prenosi Trebinje Live.

U kategoriji do 20 godina prvi je na cilj stigao Rade Tešanović, pratio ga je Petar Spaić, dok je treći dvotočkaša dovezao Todor Mišković.

„Super nam je bilo. Prezadovoljan sam kako sam vozio. Nadam se da će ovo postati tradicionalna manifestacija“, rekao je Tešanović.

U kategoriji od 20 do 50 godina najbrži je bio Miloš Bodiroga, drugi je bio Marko Ukropina, dok je treći bio Milenko Marinković.

„Staza je dobra. Imao sam prosjek oko 37 kilometara na sat. Organizacija je odlična“, rekao je Bodiroga, koji vozi Ligu BiH i deveti je u državi i 1.210 u svijetu.

U kategoriji preko 50 godina, na cilj je prvi dovezao Blagoje Rosandić, drugi je bio Luka Milojević, dok je treći bio Lazar Gudelj.

„Ovo smo organizovali prvi put. Želimo da promovišemo sport i zdrav način života i nadamo se da će ovo postati tradicionalna manifestacije sa brojem učesnika koji će iz godine u godinu biti sve veći“, rekao je Rosandić, koji je i predsjednik BK „Leotar“.

Trojica najbržih u sve tri kategorije dobili su medalje, diplome i prigodne poklone u vidu biciklističke opreme.
Kod djevojaka najbrže su bile Kristina Gudelj, Marija Pajović i Dušica Gudelj.

Najmlađi biciklista bio je Mitar Mirković kome je uručena medalja, diploma i torta, dok su najstariji bili Mladen Simić i Veljo Ćurić, koji su, uz medalju i diplomu, dobili i mjerač brzine.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Trebinje.