Predstavnici Nacionalnih parkova Crne Gore će u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije predstaviti aktivni odmor i panoramske puteve za svih pet parkova – Durmitor, Lovćen, Biogradska gora, Skadarsko jezero i Prokletije”, na Međunarodnom sajmu odmora, kampinga, motoringa i turizma u Štutgartu.

RTCG prenosi da će sajam u Štutgartu, trajati do 22. januara, a kako su objasnili iz NPCG, je specijalizovan za aktivni turizam, pa posjetioci imaju priliku da se informišu o rutama, prirodnim bogatstvima i mogućnostima doživljaja različitih avantura na malom prostoru za kratko vrijeme.

“Na sajmu se predstavljaju najljepše turističke destinacije širom svijeta, novine u oblasti kampovanja, ponude koje se odnose na biciklizam, golf, velnes, krstarenja”, dodaje se u saopštenju.
Sajam CMT jedan je od najvećih svjetskih sajmova turizma sa preko 240 hiljada posjetilaca, a ove godine ponudu će predstaviti preko dvije hiljade izlagača.

“Njemačko tržište je jedno od najvećih emitivnih tržišta sa preko 60 miliona turista godišnje, a Njemci su zainteresovani za aktivan odmor i kulturne događaje”, zaključuje se u saopštenju.