Za samo 3 dana desila su se dva odvojena ekološka incidenta na Studenačkim glavicama kada su odma pored puta odbačene uginule životinje, navodi se u saopštenju Društva mladih ekologa.

Nakon prvog incidenta smo pozvali nadležne službe da reaguju i uginule koze su uklonjene, a juče u razmaku od nepuno 2 sata od uklanjanja od građana smo dobili fotografije da se praktično na istoj lokaciji nalaze nove uginule koze i psi.

Ovo nijesu jedini slučajevi kada se uginule životinje odbacaju na području Studenačkih glavica i nedopustvo je da se ponavljju te pojave.

Ne samo da se radi o nedopustivom odnosu prema životnom okruženju već je i evidentna opasnost od raznošenja uginulih životinja i izbijanja zaraze nedaleko od gradskog jezgra.

Ovo je samo jedna lokacija i pitanje je da li se još negdje u bližoj ili daljoj okolini nalazi još uginulih životinja.

Još jednom pozivamo nadležne službe da odgovorno reaguju u vezi sa najnovijim incidentom. Ovim povodom prvenstveno pozivamo veterinarsku inspekciju da izađe na teren i utvrdi razloge uginuća životinja u ovolikom broju i javno saopšti građanima da li se radi o problemu koji može da ima dalekosežne posledice.

 

loading…