Pripadnici Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić i Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su u dvije odvojene akcije uhapsili S.P. (36) iz Nikšića i R.P. (49) iz Stolca zbog sumnje da su pokušali da prošverciju robu namijenjenu crnom tržištu, prenosi RTCG.

Policija je u njihovim automobilima pronašla i oduzela 99 paketa alkoholnog pića, odnosno, 55 šteka cigareta a vrijednost oduzete robe procijenjena je na 5.500 eura.

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Šavnik, na magistralnom putu Žabljak – Šavnik zaustavili tmv „Fiat Dobo“, nikšićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao S.P. (36) iz Nikšića.

“Pretresom vozila pronađeno je 99 paketa sa 594 flaše alkoholnog pića „Vinjak Rubin“, vrijednosti od oko 5.000 eura. Sumnja se da je ovo alkoholno piće, za koje S.P. nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu, bilo namijenjeno daljoj prodaji na sivom tržištu. Krivična prijava protiv S.P. je nadležnom tužiocu podnijeta u redovnom postupku”, saopštili su iz policije.

“Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić su na Graničnom prelazu Nudo, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali vozilo „VW Golf II“, kojim je upravljao R.P. (49) iz Stolca, državljanin Bosne i Hercegovine. Pretresom vozila je ispod haube pronađeno 55 šteka odnosno 550 paklica više vrsta cigareta, koje su bile bez akciznih markica, vrijednosti od oko 500 eura. Sumnja se da je R.P. cigarete, za koje nije imao dokaz o porijeklu, nabavio u svrhu dalje prodaje na sivom tržištu. R.P. je sa cigaretama i vozilom potom predat službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta koji su ga proceusirali nadležnom tužiocu”, navodi se u saopštenju