Marinko Madžgalj, glumac, godišnjica

 

 

 

Na današnji dan 2016. glumac Marinko Madžgalj preminuo je poslije teške bolesti u 37. godini.

Marinko Madžgalj rođen je 1978. u Beogradu, a odrastao je u Kotoru.
Bio je od 2012. godine stalni član beogradskog Ateljea 212. Značajne uloge ostvario je u predstavama “Sedam i po”, “Zbogom SFRJ”, “Sveti Georgije ubiva aždahu”, “Avgust u okrugu Osejdž” i “Kazimir i Karolina”.
Glumio je i u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta “Šine”, “Hamlet”, “Govornica”, “Molijer”, “Kako vam drago”, “Zapisi iz podzemlja”, “Iz junačkog života građanstva”.
Igrao je u brojnim televizijskim serijama kao što su “Pjevaj, brate”, “Na slovo, na slovo”, “Moj rođak sa sela”, “Grijeh njene majke”, “Ranjeni orao”, “Ne daj se”, “Nina”, “Crni Gruja”, “Karađorđe i pozorište”, “Lisice”.
Popularnost je stekao u serijama “Crni Gruja” i “Ranjeni orao”. Glumio je u filmovima “Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi” i “Crni Gruja i kamen mudrosti”.
Kao član muzičke grupe “Flamingosi” osvojio je prvo mjesto na takmičenju Beovizije 2006. godine.
Iza sebe je ostavio ćerku Saru koju je dobio tokom braka sa glumicom Dubravkom Mijatović.
U njegovu čast, Andrija Milošević, Sloboda Mićalović, Aleksandar Srećković Kubura, Milena Vasić, Igor Damnjanović, Tamara Krcunović, Jelena Stupljanin, Marko Kon i Ognjen Amidžić prošle godine su snimili spot za pjesmu pod nazivom “Život je lutrija”.
Tekst i muziku za ovu emotivnu numeru posvećenu Marinku uradio je Ognjen Amidžić, koji je sa Madžgaljem bio u grupi “Flamingosi”.
Izvor: CDM